≫ 

Ministar potvrdio: Avion s 56 putnika se srušio u more

Avion se vodi kao nestao samo četiri minuta nakon što je uzleteo

  • 38
Radar, nestao avion Foto: Tanjut/AP

Putnici aviona Boing 737 vode se kao nestali nakon što je avion pao samo nekoliko minuta nakon uzletanja u Indoneziji.

Ovu vest potvrdio je indonezijski ministar saobraćaja, javlja RT.  Budi Karja Sumadi kazao je da se avion srušio nedaleko od ostrva koje se nalazi u blizini.  Službenik spasilačke agencije Basarna kazao je da su severno od Džakarte pronađene "krhotine" koje bi mogle pripadati avionu.

Avion SJY182 indonezijske avio-kompanije Srividžaja Er  izgubio je kontakt sa kontrolom leta nakon što je u danas uzleteo sa aerodroma u Džakarti, zaputivši se u Pontianak, u provinciju Zapadni Kalimantan.

U njemu je, po nezvaničnim podacima, bilo 56 putnika, uključujići petoro dece i bebu, kao i šest članova posade.

Prema prvim informacijama, avion je izgubio kontakt sa kontrolom samo četiri minuta nakon što je uzleteo, u 08.36 sati po našem vremenu. Letelica je, prenose indijski mediji, 27 godina u upotrebi.

- Pratimo izveštaje o nestalom avionu u Indoneziji. Nadamo se da ćemo uskoro imati više informacija - javili su iz Flajtradara 24.

Iz avio-kompanije rekli su da će zvaničnu izjavu dati kada budu imali više podataka.

TASS prenosi kinesku agenciju Sinhua, koja se poziva na lokalne medije, a koji navode da su ribari pronašli ostatke aviona u okeanu.

Za to vreme, na društvenim mrežama šire se snimci koji pokazuju kako je za samo dve sekunde avion pao sa visine od preko 3.000 metara na manje od 75.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    9. januar 2021 | 13:29

    Opet Boing 737,opet Indonezija i opet promjena putanje, koji put po redu vise, jos samo da se uspostavi da je u avionu bio neko "vazan" i da se kockice poklope.

  • Huertel

    9. januar 2021 | 13:39

    Svw avio kompanije ne smeju da imaju avio stariji od 10 godina. Pa ljudi, auto star 27 godina je nepouzdan a kamoli avion

  • DARKO 100%

    9. januar 2021 | 12:28

    Boing je postao nepouzdana letacka masina,malo,malo neki ozbiljan problem imaju,🛬✈️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA