≫ 

Grenel zagrmeo nakon poteza demokrata, uputio oštre reči i poruku Bajdenu i Kamali

Demokrate u Kongresu su zapretile da će ponovo pokrenuti proces Trampovog opoziva ako on ne podnese ostavku, okrivljujući ga za nedavne nerede na Kapitolu u Vašingtonu

  • 11
Richard Grenell, Ricard Grenel Foto: Tanjug/AP

Ričard Grenel, blizak saradnik američkog predsednika Donalda Trampa, uputio je danas oštre kritike na račun izabranog predsednika Džozefa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris povodom najava o pokretanju opoziva Trampa i nakon što je društvena mreža Tviter trajno ugasila njegov nalog.

- Hej, Džo Bajden i Kamala Haris, nek vam je sa srećom kada drugim zemljama budete govorili da ne mogu da utišaju, cenzurišu ili zatvore svoje političke protivnike. Ova kriza je američki brend i vi slavite (privremenu) moć koja dolazi sa njom - poručio je na Tviteru Grenel, odlazeći specijalni izaslanik Trampa za pregovore Beograda i Prištine.

Demokrate u Kongresu su zapretile da će ponovo pokrenuti proces Trampovog opoziva ako on ne podnese ostavku, okrivljujući ga za nedavne nerede na Kapitolu u Vašingtonu.

Posle nereda u Vašingtonu Tviter je odlučio da trajno suspenduje nalog američkog predsednika zbog, kako su naveli iz te kompanije, "rizika od daljeg podsticanja na nasilje".

- Posle detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa ''@realDonaldTrump'' naloga i konteksta oko njih, trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja - saopštila je američka kompanija u petak.

Video: Opsadno stanje u Kapitol Hilu: Trampovi demostranti upali u zgradu kongresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    9. januar 2021 | 22:56

    E pa sledeci put kad pobedi Trump nek ugasi i Twiter i Facebook i to trajno.

  • slađa

    9. januar 2021 | 22:58

    Baš tako. Zrelost jednog društva ne razvija se kao u sapunicama i romantičnim serijama. Život nije Holivud. I protesti su normalna pojava, a cenzura je odraz slabosti i potrebe za lažnom slikom neke zahednice. Amerika ovim zabranama na društfenim mrežama gura pod tepih probleme koji su realni, nisu nastali u skorijoj prošlosti i neće nestati izopštavanjem političkih protivnika iz javnog života. Ili smenom vlasti. I što je najvažnije, više niko u svetu vam ne vetuje, duboko sumnja u vašu demokratiju i progresivnost. I imaće odlične argumente i činjenice o stanju u vašem dvorištu, pošto je i to vaš brend. Da virite i uređujete tuđe. Mir Božji! Hristos se rodi!

  • Zeljko

    9. januar 2021 | 22:49

    Tako je.... licemjeri!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA