≫ 

Švarceneger izgovorio najteže reči povodom incidenta u Kapitolu, napad uporedio sa Kristalnom noći

"Odrastajući, bio sam okružen slomljenim muškarcima, koji su u alkoholu pokušavali da se oslobode krivice za najzločinačkiji režim u istoriji. Nisu svi bili antisemisti ili nacisti"

  • 7
Arnold Švarceneger Foto: Profimedia/Avalon Editorial

Bivši demokratski guverner Kalifornije, holivudski glumac Arnold Švaceneger, uporedio je nedavni upad demonstranata u Kongres sa nacističkim napadima na Jeverje tokom Drugog svetskog rata, a usput je Donalda Trampa nazvao "najgorim predsednikom ikada".

Švarceneger, rođen u Austriji, koja je bila deo Trećeg Rajha, rekao je da se prisetio svog detinjstva, pošto je rođen dve godine nakon završetka Drugog svetskog rata.

- Odrastajući, bio sam okružen slomljenim muškarcima, koji su u alkoholu pokušavali da se oslobode krivice za najzločinačkiji režim u istoriji. Nisu svi bili antisemisti ili nacisti - rekao je Švarceneger, a preneo Los Anđeles Tajms.

Švarceneger je rekao da je njegov otac često dolazio kući pijan i tukao ga, kao i ostale članove porodice, što nije bilo neobično u to vreme, jer je prvi komšija do njih radio istu stvar svojoj porodici.

- Oni (bivši vojnici) su trpeli fizičke bolove zbog šrapnela u telu i emotivni bol zbog onoga što su videli ili uradili. Sve je počelo lažima, lažima i netolerancijom. Slično, Tramp je lažima napunuo glave svojim pristalicama, govoreći im da su izbori pokradeni i da bi ih trebalo poništiti - kazao je Švarceneger.

On je uporedio upad u Kapitol sa ozloglašenom Kristalnom noći.

- Prošla nedelja je bila američka Kristalna noć, odnosno, da kažem Kristalni dan. Oni koji misle da će da sruše američki Ustav, grdno se varaju - nikada neće pobediti - poručio je Švarceneger.

Kristalna noć iz novembra 1938. godine označava pogrom koji je bio usmeren protiv jevrejskih građana širom nacističke Nemačke i mnogi je smatraju početkom Holokausta.

Video: Objavljen snimak: Trampove pristalice priklještile policajca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    10. januar 2021 | 21:05

    Za optuzbu da su izbori pokradeni izadje se sa dokazima,a ne sa pricom da nisu! Tramp je pokazao dokaze o izbornoj kradji,tako da je za mene stvar jasna,a poredjenje Gospodina Arnolda je neumesno i ruzno!

  • Jan

    10. januar 2021 | 20:59

    Ne s..i i ne lupaj gluposti.

  • Putin R.S

    10. januar 2021 | 21:44

    Kada se u drugim drzava upada u iste i ubijaju policajci na ulicama vi "demokrate" podrzavate takvo nasilnicko i teroristicko delovanje kao sto ste to radili u Srbiji prosle godine, a i u drugim zemljama sirom sveta. Sada kada se to vratilo vama istom merom onda je to "teroristicki akt i udar na demokratiju". Vase licemerstvo dje dostiglo vrhunac ovakvim izjavama. Pokrali ste Trampa i izbore jer je poceo da otkriva pedofilski lobi u kojem ste vi demokrate do guse u njima. Mora se ucutkati jer ako progovori i iznese dokaze bicete pohapseni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA