Snimci "praznih" bolnica u Velikoj Britaniji uznemirili ljude: Ovo je prava istina o njima

Iz Nacionalne zdravstvene službe kažu da "ovakva vrsta dezinformacija podriva naporan rad svih koji provode sate i sate na poslu"

  • 3

Printskrin: Twitter

Na društvenim mrežama objavljeno je na desetine snimaka koji tvrde da prikazuju prazne bolnice u Velikoj Britaniji kao dokaz da je pandemija korona virusa preuveličana.

Oni su izazvali snažnu reakciju zdravstvenih zvaničnika, koji su ohrabrili ljude da prate savete vlade dok brojevi slučajeva korona virusa rastu, stavljajući pritisak na Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS), prenosi BBC.

Izvršni direktor NHS Sajmon Stivens je, odgovarajući na pitanje o praznim krevetima u bolnicama, rekao da se radi o laži.

Snimke su uglavnom zabeležili pojedinci koji šetaju tihim bolničkim hodnicima i objavili ih u grupama na Fejsbuku koje okupljaju skeptike i aktiviste koji se protive zaključavanju zbog korone.

Broj obolelih od korona virusa u proteklim nedeljama je značajno porastao, zbog čega postoji i strah da NHS nema sposobnost da se izbori sa pritiskom.

Međutim, zbog načina na koji zdravstvene službe reorganizuju bolnice, odvajajući kovid pacijente od drugih i otkazujući operacije koje nisu hitne kako bi oslobodile kapacitet, neki delovi bolnica u ovom trenutku izgledaju prazni.

To, napominje BBC, ne znači da bolnice nisu pune.

Iz bolnica koje se pojavljuju na snimcima i koji su pregledani nekoliko hiljada puta navode da su njihova odeljenja puna a da se na snimcima vide detalji koji ne prikazuju pravu sliku.

 

Na jednom snimku tako se vidi glavna recepcija na kojoj piše "zabranjen ulaz".

 

Osoba koja snima video govori kako "nikada do sada nije videla ovo mesto ovako prazno". Portparol bolnice objašnjava kako koriste jednosmeran sistem ulaska u bolnicu zbog pandemije, govoreći da je osoba snimila video dolazeći preko izlaza.

 

I druge bolnice reagovale su na sličan način, objašnjavajući da je istina potpuno drugačija i da su bolnice prepune, a da su snimci napravljeni tako da namerno prikažu neistinu.

Video: Postoji soba u kojoj najvoljenije, a zaražene korona virusom, nesmetano možete da grlite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljube

    11. januar 2021 | 23:10

    Pa naravno da je istina ,u drzavi u kojoj zivim takodje su bolnice prazne ,cak su odgodjeni mjesecima mnogi bolesnici za svoje itekako vazne preglede . Ljudi su izmanipulisani ,ponizeni ,podredjeni ,sludjeni u ovoj " plandemiji " vise nego ikada u istoriji ove civilizacije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA