Pogledajte kako iz svemira izgleda Madrid koji je danima okovan snegom

Sneg je padao čak 30 sati, a Madrid se ni posle tri dana nije potpuno vratio u normalu

  • 2
Madrid sneg Foto: Tanjug/AP

Španska prestonica pokušava da se vrati u normalan ritam nakon snežne oluje, nezabeležene u poslednjih 50 godina, koja je paralisala Madrid i velike delove centralne Španije proteklog vikenda.

Sneg je padao čak 30 sati, a Madrid se ni posle tri dana nije potpuno vratio u normalu.

Snimak Evropske svemirske agencije pokazuje kako Madrid izgleda iz svemira. Pošto su fotografije iz svemirskih stanica crno-bele ova se pokazala baš adekvatnom pošto je zapravo prikazala pravo stanje centralne Španije gde je apsolutno sve prekriveno snegom i ledom.

Zbog današnjeg osetnog pada temperature i snežnih nanosa od preko 50 centimetara u nekim gradskim sredinama, vlasti su apelovale na građane da izbegavaju putovanja i da ostanu kod svojih kuća, javlja Associated Press, a prenosi Tanjug.

Oko 700 saobraćajnica u Španiji je pod snegom, pa vlasti podsećaju da su neophodne zimske gume ili lanci za otprilike pola putne mreže.

Vremenska nepogoda odnela je u Španiji najmanje četiri ljudska života, a oko 1.500 ljudi bilo je zarobljeno u svojim vozilima, neki od njih i više od 24 sata.

Video: Zabranjena putovanja? Stanovnici Madrida snašli se za vreme oluje Filomena i napravili skijalište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA