Ruski komandant ukrao bronzane propelere od 12 tona sa ratnog broda, pa ih zamenio sa jeftinim

U pitanju je razarač "Bespokojniji"

  • 2
Bespokojniji, ratni brod Foto: Printscreen/Youtube/ VESTI Kaliningrad

Nekadašnji komandant ruske mornarice optužen je da je nadovno ukrao dva bronzana propelera od 13 tona sa ratnog broda kojim je komandovao, dok se plovilo spremalo da se prenamenuje u plutajući muzej, javljaju ruski mediji.

Kako se navodi, komandant čije ime nije otkriveno, tereti se da je sa saučesnicima u tajnosti skinuo bronzane propelere na razaraču "Bespokojniji" i zamenio ih sa onima od lakšeg i jeftinijeg materijala.

Čelnik za vojne istrage u okviru Baltičke flote ruske armije Sergej Šaršavih kazao je da je osumnjičeni pokušao da prevarom ošteti državu za više od 430.000 evra.

Kako navodi ruska novinska agencija “Interfaks”, i dalje nije otkriveno kako su ukradeni propeleri, ali je mornarica saopštila da je njena istraga pri kraju, prenosi "Daily Mail".

Do pljačke je došlo na brodogradilištu Jantar u Kaljinningradu, u kome se nalazi sedište Baltičke flote. Razarač, koji je ušao u službu 1991. godine, vraćen je 2016. godine u Jantar. Istraživači još nisu otkrili kada je došlo do krađe, ali se zna da je 2018. godine brod bio izložen kao muzej ratne istorije u blizini Sankt Peterburga.

Video: Spektakularni snimak poljupca dva ruska nuklearna ledolomca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA