≫ 

Navaljni će biti uhapšen čim sleti u Rusiju, vlasti dale i obrazloženje zašto

Navaljni je, prema navodima pravosudnih zvaničnika, prekršio uslovnu kaznu

  • 5
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Ruske pravosudne vlasti izjavile su danas da će biti u obavezi da privedu Alekseja Navaljnog onog trenutka kada kroči u Rusiju, a očekuje se da će ruski opozicionar da se vrati u Moskvu krajem ove sedmice.

Navaljni je najavio da planira povratak u rodnu zemlju i da će iz Nemačke krenuti put Rusije u nedelju, 17. januara.

Podsetimo, Navaljni se nalazi u Nemačkoj od avgusta, gde je lečen nakon što je izgubio svest tokom leta ka Omsku, najverovatnije usled trovanja novičokom.

Danas je moskovska filijala Federalne zatvorske službe (FSIN) saopštila da je „u obavezi da privede" Navaljnog sve dok sud ne preinači odluku iz 2014. godine, kojom je on osuđen na uslovnu kaznu.

Ranije ove nedelje, vlasti su zatražile od suda u Moskvi da preinači uslovnu kaznu zbog optužbi za prevaru u zatvorsku zbog toga što je Navaljni kršio uslovnu. FSIN je saopštio da je Navaljni bio u obavezi da im se javlja najmanje dva puta mesečno tokom uslovne, koja je istekla u 29. decembra prošle godine. U saopštenju se dodaje da se Navaljni 2020. šest puta nije prijavio nadležnim službama.

- Za svako kršenje A. A. Navalnija izdata su zvanična upozorenja o mogućnosti da se uslovna kazna bude ukinuta i zamenjena pritvorom - saopštili su iz FSIN-a.

Prošlog decembra ruski istražitelji rekli su da su pokrenuli istragu protiv Navaljnog zbog navodnih finansijskih malverzacija. Njega sumnjiče da je prisvojio više od 4 miliona dolara donacija njegovim organizacijama.

Podsetimo, Navaljni insistira da ga otrovala ruska bezbednosna agencija, Federalna služba bezbednosti (FSB), po nalogu predsednika Vladimira Putina, a Kremlj je negirao njegove tvrdnje.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    14. januar 2021 | 16:35

    Problem je sto nemacki placenik zna sta je uradio ne sme on ni da dodje u bratsku I slavnu Rusiju.

  • Mlj1228

    14. januar 2021 | 15:36

    Sve države sveta imaju svod "Navaljnog", ali ovaj zbog novca zaboravlja odakle je! Ne radi ništa on za svoj narod, nego baš na protiv, njega su ameri zaludili novcem, ali i oni drugi koji se strašno plaše Putina! Ne trebamo se dalje ništa pitatati, zamislimo samo Navaljnog kao predsednika Ruske federacije???!!!...

  • W

    14. januar 2021 | 19:01

    U Sibir baćo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA