≫ 

Putinov protivnik poleteo za Rusiju iz Nemačke: Tamo mu preti zatvor, a on kaže da je veoma srećan

Kremlj je demantovao da ima veze sa trovanjem

  • 11
Alexei Navalny Foto: Tanjug/AP

Ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni napustio je danas Nemačku kako bi se vratio u rodnu Rusiju, gde mu preti zatvor, javlja AP.

Navaljnom je poručeno iz Moskve da ako se ne vrati do 30. decembra u Rusiju, biće uhapšen jer nije do kraja odslužio zatvorsku kaznu, prenosi Tanjug.

Navaljni se oporavljao od navodnog trovanja nervnim agensom u Moskvi, za koje je optužio Rusiju, međutim, Kremlj je demantovao da ima veze sa trovanjem.

Pre ulaska u avion Aeroflota u Berlinu, Navaljni je rekao da se oseća "veoma srećno".

Zaharova: Nemački odgovori oko Navljnog ne sadrže činjenice

Nemački odgovori na ruske upite u vezi sa situacijom oko navodnog trovanja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog ne sadrže nikakve činjenice, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Videla sam naslove u kojima se kaže da je Nemačka odgovorila na sva ruska pitanja. Pozvala sam naše stručnjake koji se bave tim pitanjem da bih čula da kažu: ''Naravno, dobili smo odgovore od nemačke strane, ali problem je u tome što, kao i obično, nemaju veze sa jezgorm stvari - rekla je Zaharova u intervjuu za TV kanal Rosija-1, preneo je TAS S.

Nemačko Ministarstvo pravde saopštilo je u subotu da je dalo transkripte intervjua sa Navaljnim Rusiji u sklopu moskovske istrage o njegovom trovanju, zahtevajući temeljnu istragu zločina, preneo je Rojters.

Video: Navaljni otrovan flašicom vode u hotelu, a ne na aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    17. januar 2021 | 16:21

    Nije uspelo podmetanje zapada. Njega treba odmah iza rešetaka.

  • Olja

    17. januar 2021 | 16:08

    Zašto ne ostane u Nemačkoj ? Posao !!! Slede nove provokacije !!! Treba opravdati novac koji dobija !!!

  • Mimi

    17. januar 2021 | 16:47

    Kao da je ceo svet glup. Oni ga trovali i on opet ide mečki na rupu. Hajte molim vas. Zna on ko ga je trovao i zašto. Ipak je u Rusiji najsigurniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA