Šta je sve Bajden uklonio iz Ovalne sobe? Nestalo je i crveno dugmence sa stola

Bajden je sklonio i bistu Vinstona Čerčila

  • 2
Ovalna soba Bajden Foto: Tanjug/AP

Novi predsednik Džo Bajden nije gubio vreme na uklanjanje svega što može da podseti na Donalda Trampa u Ovalnoj sobi. Osim što je zamenio portrete i vojne zastave koje je okačio bivši predsednik u svom kabinetu, Bajden je takođe sklonio navodno i "dugme za dijetalnu koka-kolu" koje je Tramp imao na stolu.

Naime, kako navodi news.com.au, Tramp je toliko voleo dijetalnu koka-kolu da je imao crveno dugme na svom stolu koje, kada bi ga pritisnuo, poziva batlera koji mu donosi čašu ovog pića-

Savetnici su ranije naveli za "New York Times" da bi Tramp mogao da popije desetinu čaša svakog dana.

Međutim, čini se da novi predsednik ne deli istu ljubav za koka-kolu kao i Tramp, pošto su se na Tviteru pojavile fotografije koje to i dokazuju. Crvenog dugmenceta više nema.

- Predsednik Bajden je sklonio "dijetalna koka-kola dugme". Kada smo ga intervjuisali 2019, bili smo fascinirani šta šta to malo crveno dugme radi. Tramp ga je u nekom trenutku pritisnuo i batler je brzo doneo koka-kolu na srebrnoj tacni. Sada ga nema - naeo je politički komentator Tom Njuton Dan.

Inače, ovo nije jedina stvar koju je Tramp uklonio. Jedna od njih je i bista nekadašnjeg premijera Velike Britanije Vinstona Čerčila.

"The Washington Post" navodi da u kabinetu nije izložena bista britanskog lidera, a list je citirao portparola Bajdena koji je rekao da preobražaj odražava kako su "razlike u mišljenjima, izražene unutar zaštitnih ograda Republike, od suštinske važnosti za demokratiju".

Ova bista zamenjena je bistom Sesara Čaveza. Pored toga, u Ovalnoj sobi su trenutno i biste Martina Luter Kinga juniora, Roze Parks, Elenor Ruzvelt i Roberta F. Kenedija.

Bajden je takođe dekorisao kabinet portretima Frenklina D. Ruzvelta, kao i slikama Tomasa Džefersona, Aleksandra Hamiltona, Bendžamina Frenklina i Džordža Vašingtona.

Bista Vinstona Čerčila ponovo je ušla u Ovalnu sobu 21. januara 2017. godine kada ju je tamo uneo Tramp nakon što je uklonjena za vreme Baraka Obame, a umesto nje je stajala ona Martina Lutera Kinga Juniora.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OVAJ

    22. januar 2021 | 13:40

    BAJDEN KO DA JE SMARSA PAO

  • Predraga

    22. januar 2021 | 18:30

    I da....vratila se ta Amerika. Nosi masku za stolom i potpisuje koje kakve dokumente.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA