Epidemija u Italiji nije pod kontrolom, neophodno je nastaviti sa merama

Po prvi put nakon nekoliko meseci broj trenutno zaraženih je ispod pola miliona

  • 2
Italija korona virus

Foto: Tanjug/AP

U Italiji je registrovan manji procenat zaraženih od korona virusa, u odnosu na broj testiranih, ali je nivo infekcije još visok, što znači da nije moguće pratiti sve zaražene, i prema tome pandemija je izvan kontrole i neophodno je nastaviti sa merama, rekao je direktor odeljenja za prevenciju pri Ministarstvu zdravlja, Ðani Reza, prenosi Ansa.

U poslednja 24 sata bilo je malo više od 13.000 novozaražeih, a u odnosu na prethodni dan porastao je broj žrtava korona virusa - 488 pacijenata je preminulo.

Tako se broj ukupno preminulih u Italiji, od početka pandemije kovida-19, u februaru prošle godine, popeo na 85.000.

Broj Italijana koji su ozdravili od zaraze je gotovo 1,9 miliona.

Po prvi put nakon nekoliko meseci broj trenutno zaraženih je ispod pola miliona, takođe procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih je smanien - sada je 4,6 odsto, a dan ranije bio je 5,1 odsto.

U Italiji se nastavljaju problemi sa anti-kovid vakcinacijom prouzrokovani smanjenjem isporuka vakcine Fajzer-Biontek, jedine koja se za sada koristi u zemlji.

- Kašnjenje u isporuci dogovorenih količina vakcine Fajzer pravi enormnu štetu Italiji kao i drugim zemljama Evropske Unije. To ima direktne posledice po zdravlje i život građana, ali i na ukupnu situaciju koja je već mnogo oštećena zbog pandemije. Već smo preduzeli zakonske mere kako bi zaštitili naše interese precizirane ugovorom sa proizvođačem vakcina Fajzer-Biontek - napisao je premijer Ðuzepe Konte na svojoj Fejsbuk stranici.

Video: Grčki premijer nakon vakcinacije zapalio društvene mreže

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    24. januar 2021 | 17:43

    Po dogovoru svudaa u svetu krecee novi talas..moraju vakcine da se utope

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA