≫ 

Skrivala simptome korone, pa osuđena na godinu dana zatvora: Obarala temperaturu da bi ušla u avion

Žena uzimala lekove za obaranje temperature da bi prikrila simptome korona virusa, a pre nego što se ukrcala na let iz SAD za Kinu

  • 1
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Žena iz Kine osuđena je na godinu dana zatvora zbog prikrivanja simptoma korona virusa pre nego što se ukrcala u avion na međunarodnom letu.

Prema pisanju Global tajmsa žena stara 37 godina uzimala je u martu prošle godine lekove za obaranje temperature da bi prikrila simptome korona virusa, a pre nego što se ukrcala na let iz SAD za Kinu.

Simptome je otkrila tek kada je sletela u Peking, kada je uradila i test koji je pokazao da je pozitivna na korona virus, a zbog nje je 63 osoba bilo u karantinu.

Narodni sud u Pekingu je u oktobru prošle godine njeno ponašanje ocenio kao kršenje kineskih anti pandemijskih pravila i ocenio da je predstavljalo ozbiljan rizik od širenja virusa.

Žena je osuđena na godinu dana zatvorske kazne i godinu dana uslovne kazne zbog krivičnog dela ometanja prevencije zaraznih bolesti.

Video: Dramatičan snimak iz Šangaja: Ceo kvart u blokadi zbog jednog slučaja korone

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    27. januar 2021 | 14:42

    Pobogu trebala je da se pravi luda i kaze nisam imala simptome... kad je vec svesno obarala temperaturu i lagala ne vidim sta je bio problem da i ovo kaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA