Bolnice u Portugaliji preplavljene kovid pacijentima: Sistemi za kiseonik pred kolapsom

Iz Udruženja lekara kažu da je sistem snabdevanja kiseonikom najveće bolnice u Lisabonu delimično urušen zbog prekoremenne upotrebe

  • 1
Bolnica, korona, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Bolnice u Portugaliji preplavljene pacijentima sa kovid-19 rizikuju da ne zadovolje sve veću potražnju za kiseonikom, izjavio je danas šef udruženja lekara Migel Guimaraes, nakon što je sistem snabdevanja kiseonikom najveće bolnice u Lisabonu delimično urušen zbog prekomerne upotrebe.

Ukupno 53 pacijenta moralo je sinoć da bude premešteno iz lisabonske bolnice Fernando Fonseka kako bi bilo sprečeno urušavanje njegovog kiseoničnog sistema, preneo je Rojters.

Problem nije nedostatak kiseonika, već činjenica da rezervoari nisu u stanju da obezbede dovoljan pritisak za toliko pacijenata odjednom, rekao je Guimaraes za radio Observador.

Ono što se dešava u ovim bolnicama i posebno u Lisabonu je da su one prepune, istakao je on.

- Pacijentima pružamo uslugu koju možemo u datim okolnostima. Jedino rešenje je premeštanje u druge bolnice. Problem je ako su i druge bolnice pune - naglasio je Guimaraes.

Video: Stevanović: U svim bolnicama biće formirane vakcinalne ekipe

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aya

    27. januar 2021 | 15:04

    Gde ste sada ravnozemljasi, teoreticari zavera, anti-vaxxi? Od cega umiru ovi ljudi? Sram vas bilo sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA