≫ 

Stručnjaci SZO posetili bolnicu u Vuhanu u kojoj su lečeni prvi pacijenti od korone

Pre nešto više od godinu dana pacijenti su se tamo lečili od "upale pluća nepoznatog porekla"

  • 2
SZO Vuhan bolnica koronavirus Foto: Tanjug/AP

Tim Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji u Kini istražuje poreklo korona virusa, posetio je danas bolnicu u Vuhanu gde su lečeni prvi pacijenti od kovid-19, javlja AP.

- Prvi susret licem u lice sa našim kolegama. Ispravka, maska u masku, u skladu sa epidemiološkim merama - potvrdila je današnji susret sa kineskim kolegama holandska virološkinja Marion Kopman na Tviteru.

SZO Vuhan bolnica koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kopmanova je potvrdila da su se stručnjaci SZO sastali sa Lijang Vanijanom, koji je na čelu kineskog epidemiološkog tima i izrazila zadovoljstvo što je susret bio uživo posle dugih sastanaka preko ZOOM-a.

Članovi tima su kasnije otišli do bolnice u Vuhanu, gde su prema zvaničnom izveštaju Kine pre više od godinu dana lečeni prvi slučajevi kovid-19, bolesti koja je tada bila nazivana "upalom pluća nepoznatog porekla", navodi agencija.

SZO je ranije na Tviteru napisala da je tim zatražio "detaljne osnovne podatke" i da planira da razgovara sa nekim od prvih kovid pacijenata.

Takođe se planira i poseta pijacama, kao što je pijaca morskih plodova Huanan, a koja je povezana sa mnogim prvim slučajevima, Institutu za virusologiju Vuhan i laboratorija u objektima poput Centra za kontrolu bolesti Vuhan.

Video: Bili su epicentar korona virusa, a sad đipaju po klubovima: Kako se dočekuje Nova godina u Vuhanu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA