Bratu Navaljnog određen kućni pritvor: Kršio epidemiološke mere

Kako je precizirano, sud je uvažio zahtev istražitelja koji su tražili da Oleg Navaljni bude u kućnom pritvoru do 23. marta, nakon što mu je već odredio tu meru

  • 3
Oleg Navalny, Oleg Navaljni Foto: Tanjug/AP

Olegu Navaljnom, bratu opozicionog lidera Alekseja Navaljog, određen je kućni pritvor zbog kršenja sanitarno-epidemioloških mera, potvrđeno je iz moskovskog suda za agenciju Tass.

Kako je precizirano, sud je uvažio zahtev istražitelja koji su tražili da Oleg Navaljni bude u kućnom pritvoru do 23. marta, nakon što mu je već odredio tu meru.

Sud razmatra i zahteve tužilaštva da se ista mera odredi aktivistima Ljubov Sobolj i Mariji Aljokinoj, kao i šefici Saveza doktora Anastasiji Vasiljevoj.

Oni su uhapšeni juče pod optužbom za kršsenje sanitarnih mera tokom neodobrenog protesta u Moskvi u subotu.

Slučaj je otvoren zbog toga što je nekoliko osoba koje su učestvovale na protestu, prema informacijama moskovskog kriznog centra, testirano pozitivno na korona virus.

Ruski istražni odbor pokrenuo je više od 20 krivičnih slučajeva zbog neodobrenog protesta 23. januara, od kojih sedam samo u Moskvi.

(Telegras.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    29. januar 2021 | 21:37

    I njega, brata i sve njegove ratnohushace i fasiste u Sibir u rudnik na jedno dugo vaspitavanje.

  • LE

    29. januar 2021 | 19:38

    Sve neki školovani i bave se nekom politikom ali više su za crkvu nego za nauku,u manastire pa se zamonašite a diktator neka dalje vlada jer niste sposobni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA