≫ 

Epidemiolog upozorio SAD da se spreme za zarazniji soj korona virusa: "Taj uragan dolazi"

Epidemiolog je rekao da će se porast obolelih zbog soja iz Velike Britanije verovatno dogoditi u idućih šest do 14 nedelja

  • 2
Pacijent, doktor, medicinska sestra, bolnica, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Vodeći američki epidemiolog kazao je u nedelju da će smrtonosniji britanski soj korona virusa u Americi postati dominantni soj te da bi tu državi mogao da pogodi poput uragana, piše The Guardian.

Do ove zabrinjavajuće prognoze dolazi nakon što je ukupan broj slučajeva u Americi prešao 26 miliona, a broj preminulih približava se crnoj brojci od pola miliona.

Prema podacima istraživačkog centra Univerziteta Džons Hopkins, Amerika je zemlja koja prednjači po broju umrlih od korona virusa.

Vođa centra za istraživanje i politike infektivnih bolesti Univerziteta Minesota i epidemiolog Majkl Osterholm, koji je bio u savetodavnom odboru novoizabranog predsednika Džoa Bajdena nakon njegove pobede, kazao je da bi Amerika trebalo da se pripremi na širenje novog soja korone ovog proleća, prenosi Jutarnji.hr.

Gostujući u NBC-ovoj emisiji "Meet the Press", Osterholm je kazao da će se porast obolelih zbog soja iz Velike Britanije verovatno dogoditi u idućih šest do 14 nedelja.

Osterholm je apelovao na administraciju i poručio da se što pre vakciniše što veći broj ljudi, barem s prvom dozom, pogotovo oni stariji od 65 godina, jer bi se na taj način, kazao je, izbegla još veća kriza zbog novih sojeva.

- Taj uragan dolazi - kazao je Osterholm.

Video: Policija dobila dojavu da masa ljudi partija, gazda lokala papreno kažnjen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    1. februar 2021 | 16:16

    Svi smo shvatili, da zele da se likvidiraju stari i bolesni!!!?

  • Salamander

    1. februar 2021 | 16:13

    A kad tek udari naš ćevapčići soj onda će biti sr...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA