≫ 

Predstavnički dom glasa za izbacivanje Republikanke koja je simpatizer pokreta QAnon

Kongresmenka iz Džordžije je na meti mnogih kritika i poziva na ostavku zbog negativnih izjava

  • 0
Marjorie Taylor Greene, Mardžori Tejlor Grin Foto: Tanjug/AP

Članovi Predstavničkog doma Kongresa SAD glasaće danas za izbacivanje iz više odbora te ustanove predstavnicu Republikanske partije, Mardžori Tejlor Grin, rekao je demokratski čelnik Steni Hojer.

Kongresmenka iz Džordžije je na meti mnogih kritika i poziva na ostavku zbog negativnih izjava o žrtvi pokolja u školi u Parklandu i komentara u kojima je navodno poziva na ubistva demokrata.

Pošto Hojer i vođa republikanske manjine Kevin Mekarti nisu mogli da se dogovore o sudbini Grinove, koja je dobila funkciju u odborima za prosvetu i rad Predstavničkog doma, ova ustanova će glasati o tome.

- Očito je da nema druge mogućnosti nego da se u Predstavničkom domu glasa o nameri da se Tejlor Grine izbaci iz odbora za koje je imenovana - rekao je Hoyer u saopštenju.

Kontroverzne izjave

Pre nego je izabrana, Grinova je navodno na Fejsbuku "lajkovala" komentar u kome je pisalo da bi "metak u glavu predsedajuće Predstavničkom doma Nensi Pelosi bio najbrži način da se skloni sa dužnosti", javlja CNN, a prenosi Index.

Takođe je pisala da su pucnjave u školama bile orkestrirane kako bi se pooštrio zakon o nošenju vatrenog oružja.

Republikanka je prema tvdnjama američkih medija tokom kampanje isticala da je članica pokreta QAnon, organizacije koja veruje da bivši predsednik SAD Donald Trump vodi tajni rat navodno protiv sekte koju čine pedofili i satonisti.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA