≫ 

Nesvakidašnja tužba u Kaliforniji: San Francisko tužio okrug jer ne otvara škole

Tužba je bila prva te vrste u Kaliforniji, a možda i u SAD

  • 0
Grad San Francisko Foto: Pixabay

Grad San Francisko preduzeo je u sredu dramatičan korak u nastojanju da decu vrati u učionice javnih škola, tako što je tužio sopstveni školski okrug da bi ga primorao da otvori škole.

Tužba je bila prva te vrste u Kaliforniji, a možda i u SAD, jer su školski sistemi pod sve većim pritiskom roditelja i političara da okončaju virtuelno učenje. Sindikati učitelja u mnogim velikim školskim okruzima, uključujući San Francisco, kažu da se neće vraćati u učionice dok se ne vakcinišu, prenosi AP.

Gradski tužilac je, uz podršku gradonačelnika, objavio je da je tužio Odbor za obrazovanje u San Francisku i Školski okrug San Franciska.

U tužbi se navodi da školski administratori krše državni zahtev koji nalaže da okruzi usvoje jasan plan tokom pandemije te da ponude nastavu u učionici kad god je to moguće.

Država nalaže da taj plan mora da postoji, posebno za učenike koji su iskusili značajne probleme u učenju zbog zatvaranja škola.

k

Video: Bajden primio Fajzerovu vakcinu protiv kovida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA