≫ 

Tramp odbio da svedoči na suđenju o opozivu u američkom Senatu

Njegov savetnik ocenjuje ovaj proces kao neustavan

  • 3
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp neće se odazvati pozivu da svedoči na suđenju o opozivu u američkom Senatu koje počinje sledeće nedelje, saopštio je njegov savetnik Džejson Miler, ocenivši taj proces kao neustavan.

Demokrate u Predstavničkom domu, koji imaju ulogu tužioca na predstojećem suđenju Donaldu Trampu u Senatu, zatražili su od bivšeg predsednika SAD da svedoči naredne nedelje o svojim postupcima pre nego što su stotine njegovih pristalica izvele smrtonosni napad na Kapitol, prenosi agencija Rojters.

- Vaše pismo potvrđuje ono što je opšte poznato: niste u mogućnost da dokažete optužbe protiv 45. američkog predsednika koji je sada u svojstvu građanina - navodi se u odgovoru Trampovih advokata Brusa Kastora i Dejvida Šouna.

Predstavnički dom je prošlog meseca opozvao Trampa po optužbi da je podsticao pobunu tokom govora ispred Bele kuće u kojem je pozvao svoje pristalice da se "bore" protiv njegovog poraza na izborima.

Trampovi advokati su ove nedelje odbacili optužbe, tvrdeći da je Tramp "savesno obavljao dužnost predsednika" i da su njegove tvrdnje da je poražen na izborima zbog prevare - koje su bile neosnovane - zaštićene prvim amandmanom americkog Ustava kojim se garantuje sloboda govora.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    5. februar 2021 | 04:13

    Pravićemo mi Srbi Trampa od blata vrlo brzo. Bajden-Klintonovska ekipa će uskoro pojtenuti krize i žarišta, Balkan i Ukrajinu,a da time naskode Rusiji i ometu EU.

  • mirjana

    5. februar 2021 | 02:16

    Nemoguce da drzavna policija nije znala za te bunkere.A gde su igraci,?Pa to nije igla.Nego izbori se priblizavaju!Bice tu mnogo sto sta.Samo kada bi prava policija propevala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA