Makron: Solidarišem se sa 3 zemlje čije su diplomate proterane

Moskva je ranije najavila proterivanje diplomata iz Švedske, Nemačke i Poljske, optužujući ih da su učestvovali na protestima protiv zatvaranja opozicionara Navaljnog

  • 8
Rusija protest Navaljni Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je "veoma oštro" osudio ponašanje Moskve prema opozicionaru Alekseju Navaljnom od njegovog navodnog trovanja do hapšenja i proterivanja stranih diplomata.

- Solidarišem se sa tri zemlje kojima su proterane diplomate - rekao je Makron na konferenciji za novinare nakon virtuelnog sastanka francusko-nemačkog Saveta za odbranu i bezbednost, prenosi Tanjug.

Moskva je ranije u toku dana najavila proterivanje diplomata iz Švedske, Nemačke i Poljske, optužujući ih da su prošlog meseca učestvovali na zabranjenim protestima protiv zatvaranja Navaljnog.

Poljska: Da ponište pogrešnu odluku

Poljska je pozvala ruskog ambasadora na konsultacije zbog proterivanja poljskog diplomate u Sankt Peterburgu, koji je optužen za učešće u protestima protiv zatvaranja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova danas.

- Poljska strana očekuje da će ruske vlasti poništiti ovu pogrešnu odluku - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

U protivnom, kako se navodi, Poljska sebi ostavlja mogućnost da preduzme odgovarajuće korake, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA