Sanja je ispunila obećanje dato pacijentkinji na samrti: Prisustvovala diplomiranju njene ćerke

Savalina želja pred smrt bila je da Sanja zauzme njeno mesto kada njena ćerka Edina diplomira

  • 1

Medicinska sestra iz Ilinoisa ispunila je obećanje koje je dala pacijentkinji na samrti pre četiri godine, da će prisustvovati diplomiranju kada ćerka završi medicinsku školu - čak i kada je ceremonija otkazana.

Savala Habibović umrla je 24. decembra 2017. godine, nakon dvogodišnje borbe protiv raka dojke, izvestio je "Good Morning America".

Pre smrti, Sevala (46) imala je blizak odnos sa medicinskom sestrom  kućne nege Sanjom Josipović i pitala je da li će da prisustvuje diplomiraju njene ćerke umesto nje.

- To je bilo jedino što bi joj nedostajalo, Edinina diploma. Dakle, rekla sam da ću biti tamo - rekla je Josipović.

Kako se bližio decembar 2020. godine, Sanja je planirala da bude uz Edinu Habibović kada bude diplomirala na Fakultetu za negu i javno zdravlje Univerziteta Čemberlejn u ČIkagu.

Međutim, SAD je pogodila epidemija virusa korona, što je dovelo do otkazivanja Edinine ceremonije dodele diploma.

U želji da učini nešto posebno, Edinin menadžer u bolnici za rehabilitaciju, u kojoj Sanja sada radi, odlučio je da joj priredi ceremoniju.

Kao osoba od reči, Sanja je bila prisutna i Edini je stavila značku koja je obeležila njeno diplomiranje, zvanično ispunivši obećanje dato njenoj majci četiri godine ranije.

- Sanja mi je rekla da je obećala mojoj mami da će biti ovde, zauzeti njeno mesto na ceremoniji mog diplomiranja i da će uvek biti tu za mene, a i bila je, rekla je Edina (22).

Bio je to lep, ali gorak trenutak za Edinu.

- Mislila sam da medicina nije za mene. Onda se mama razbolela i stekla sam svo iskustvo ulaska u bolnice i izlaska iz njih. Kada je moja mama preminula, pomislila sam da želim time da se bavim. Želim da ostavim isti utisak na nečiji život - rekla je ona.

Tokom Sevaline borbe protiv raka, Sanja je počela da se brine o njoj u njenom domu.

Njih dve su se brzo sprijateljile, na osnovu toga što su obe izbeglice iz Bosne i majke. Sanja ima troje dece, tok Sevala, osim Edine, ima i stariju ćerku, Eminu Habibović-Bolt.

Na kraju je Sevalino zdravstveno stanje počelo da se pogoršava. Tada je predložila ideju da Sanja zauzme njeno mesto kada Edina diplomira.

- Najviše ju je brinula Edina jer je bila mlada i još nije završila školu. Razvile smo blisku vezu. Zaista smo bile kao sestre. Bila je moćna žena, snažnog uma. Nije se plašila da umre, samo se brinula za decu i supruga - priseća se Sanja.

Nakon što je ispunila dato obećanje, Sanja će nastaviti blisku decu sa dinom i u narednim godinama. Već su na dobrom putu,jer ovaj dvojac sada radi zajedno kao medicinske sestre u bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    6. februar 2021 | 02:52

    Moja skolska drugarica iz srednje skole. I pre 30godina je bila drug, prijatelj, sestra, brat, a sada je samo nastavila kako je posteno i s obrazom zivela da zivi. Skromna, vaspitana, vredna...Mnogo smo dana proveli u skolskim klupama zajedno, pomagali se, noci provedene u iznajmljenom sobicku, a neki kuci ‘na autobus’, ucenici sa strane svako u svoju kasabu petkom. Snalazili se kako smo umeli. Dosao rat i svako na svoju stranu. I puno mi je srce sto je pronadjoh eto ovako. Sanja draga moja skolska, tebi i tvojima i naravno devojci kojoj si druga majka zelim svu srecu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA