≫ 

Viknuo je "lavina", a onda je planina počela da se obrušava: Malo je falilo da snime svoju smrt

Grupu avanturista na motornim sankama poklopila je ogromna lavina, dok je kamera sve snimala

  • 0

Nekoliko avanturista u američkoj saveznoj državi Juta želelo je da iskoristi sunčan dan i provoza se motornim sankama po planini. Nisu ni sumnjali da će se tog dana boriti za život.

Ogromna snežna lavina sručila se po njima, a njihov pokušaj da pobegnu bio je bezuspešan. Jedan od njih bio je Majls, koji je objavio šta se tog dana desilo na svom Instagram profilu, a mi prenosimo deo njegovih reči: 

- U ovom području vozim sanke od svoje osme godine. Dobro sam upoznat sa tim područjem. Moj brat i ja smo se igrali sa ove strane brda na jednom drvetu, gde smo proteklih godina vozili sanke i skijali sigurno 30-40 puta. Sa nama je pošlo još troje prijatelja. Dok sam snimao svog brata kako vozi, planina se zatresla. Moja prvobitna misao je bila ... zemljotres. Onda sam shvatio da je u pitanju lavina. Kad sam se okrenuo i pogledao gore, video sam kako dolazi snežni talas. Sekundu kasnije sneg je udario i preživaljavanje je počelo. Nekako sam odmakao samo 20-ak metara i uspeo da ostanem na vrhu snega. Samo sahranjen u donjem delu grudi, iskopao sam se, a onda sam počeo da tražim ostale - napisao je on.

Ipak, borba za život je tek počela.

- Reći ću vam da nema goreg osećaja toga da vidite da vam je mlađi brat sahranjen ispod snega. Pratio sam njegov glas koji me doziva i video vrh njegove crne kacige i počeo da kopam. Otprilike 60 sekundi kasnije otkrio sam mu lice. Bio je dobro. Svi smo nekim čudom uspeli da preživimo - pisalo je u Majlsovoj objavi.

Podsetimo, četvorica skijaša stradala su u lavini u subotu na stazi Milkrik Kanjon, nedaleko od Solt Lejk Sitija u američkoj saveznoj državi Juta, a još četvoro je povređeno.

Jezivu scenu koju je opisao ovaj momak, pogledajte u videu na početku teksta. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA