• 0

Bolivija istražuje smrt 35 kondora: Sumnja se da su ptice otrovane

, Telegraf

Ova ptica je dospela na crvenu listu Međunarodne unije za konzervaciju prirode, kojom se procenjuju izgledi preživljavanja životinja, gljiva i biljaka

  • 0
Kondor ptica

Foto: Pixabay

Bolivija je poslala grupu od nekoliko stručnjaka u južnu oblast zemlje Tarihu da istraže smrt 35 kondora čiji su leševi pronađeni prethodnih dana. Zvaničnici strahuju da su životinje - 17 mužjaka i 18 ženki - možda otrovane, navodi BBC.

Kondor sa Anda (vultur gryphus) je jedna od najvećih ptica koje lete, sa prečnikom krila do 3,2 metra.

Tokom decembra, pretnja po njihov život podignuta je sa kategorije "ranjivo" na "ugroženo". Ptica je dospela na crvenu listu Međunarodne unije za konzervaciju prirode, kojom se procenjuju izgledi preživljavanja životinja, gljiva i biljaka.

Kondori su lešinari i prevashodno se hrane mesom mrtvih životinja, pa se strahuje da su na taj način mogli da se otruju.

Kako je rekao zamenik ministra za životnu sredinu, u toj oblasti pronađena je jedna mrtva koza i tri uginula psa, pa je verovatan uzrok smrti otrov.

Guverner ove oblasti navodi da su seljaci uvek živeli u harmoniji sa pticama i da ih ne bi namerno otrovali.

Tim ornitologa, veterinara i advokata nastavlja da istražuje smrt ovih ptica.

Video: Pomor pčela! Ljudi, bez njih ova planeta umire

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima