• 3

Ženu i dva muškarca spasli sa pustog ostrva: Hranili se pacovima da prežive, bili zarobljeni 33 dana

Ljudi su rekli da su doplivali do ostrva nakon što im je potonuo brod usled oluje

  • 3

Pripadnici Američke obalske straže spasili su sa pustog, nenaseljenog ostrva na području Bahama troje državljana Kube za koje se veruje da su na ostrvu proveli 33 dana, javlja CNN.

Kako pišu američki mediji, žena i dvojica muškaraca preživeli su hraneći se kokosima, školjkama i pacovima.

- Neverojatno, ne znam kako im je uspelo. Iznenadilo me je u kakvom dobrom stanju smo ih zatekli -  izjavio je poručnik Džastin Doerti.

Tokom redovne patrole članovi helikopterske posade uočili su dva muškarca i ženu kako mašu improvizovanim zastavama na grebenu Anguila, koji se nalazi u poznatom korelnom arhipelagu južno od Floride i Kube.

Iz helikoptera su na ostrvo spustili radio, hranu i vodu, a tek sutradan su ih spasili u akciji koja je trajala pola sata.

Kako navode "slučajni stanari" ostrva nisu bili povređeni, ali su prevezeni u medicinski centar na Floridi radi pregleda.

Tamo je utvrđeno da su dehidrirali i pokazivali su znakove umora, ali su bili u odličnom stanju s obzirom na to koliko dugo su bili prepušteni sami sebi.

Spasilačka akcija sprovedena je tek drugi dan zbog loših vremenskih uslova.

- Bilo im je jako teško jer nisu imali vodu za piće - rekao je Majk Alert, pilot helikoptera.

Obalska straža objavila je video snimak, na kojem se vidi kako im spuštaju potrepštine pre spasavanja.

Pripadnicima Obalske straže troje Kubanaca su ispričali da je pre pet nedelja njihov brod potonuo u olujnom moru i da su sami doplivali do ostrva. Druge pojedinosti o boravku na pustom ostrvu nisu poznate.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima