• 32

U Rusiji pretres kuća Jehovinih svedoka: Policija upala na 16 adresa, nekoliko ljudi privedeno

, Telegraf

Vrhovni sud Rusije zabranio je 2017. godine rad Jehovinih svedoka i označio ih kao ekstremističku organizaciju

  • 32

Ruske snage bezbednosti sprovele su danas pretrese domova članova verske zajednice Jehovini svedoci, koja je u zemlji označena kao "ekstremistička organizacija", saopštio je Istražni odbor pri ruskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pretresi su sprovedeni na 16 adresa gde žive članovi Jehovinih svedoka, i nekoliko njih je privedeno, ali se ne navodi tačan broj, prenosi Beta.

Oni su optuženi da su od septembra 2017. godine, uprkos zabrani, organizovali sastanke da bi proučavali versku literaturu, naveo je Istražni odbor koji je inače zadužen za važne kriminalne slučajeve.

S druge strane, Jehovini svedoci optužili su ruske vlasti da nastavljaju da ih progone i da ne mogu da objasne kako to oni predstavljaju opasnost za državu.

Ta zajednica je osudila "pretrese mirnih vernika", rekao je portparol Jehovinih svedoka u Njujorku, Džerod Lopez i dodao da u toj akciji vidi povratak "sovjetske represije".

Vrhovni sud Rusije zabranio je 2017. godine rad Jehovinih svedoka i označio ih kao ekstremističku organizaciju. Od tada je nekoliko članova osuđeno na zatvor.

Jehovini svedoci su hrišćanska verska zajednica sa više od 8,3 miliona članova širom sveta, a u većini zemalja imaju status pravnog lica. U svetu su poznati po tome što sva svoja verovanja temelje isključivo na Svetom pismu odnosno Bibliji i po svojoj propovedničkoj delatnosti.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    Jehovni svedoci kao I ostale sekte nedaj ih boze nikome.

  • Salamander

    Koliko sektasa na jednom mestu brabe ove nesrecnike.

  • Zorule

    Inkvizicija na ruski način.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima