≫ 

Suđenje Marin Le Pen zbog fotografija ubistava ID: Postavila tri jezive slike

Ona se tereti za kršenje zakona o govoru mržnje, pošto je 2015. godine postavila tri fotografije, napisavši "Ovo je Islamska država"

  • 1
Marin Le Pen Printskrin:Youtube/ The New York Times

Liderka francuske krajnje desnice, Marin Le Pen, pojavila se u sredu pred sudom zbog objavljivanja fotografija ubistava koje je izvršila teroristička Islamska država, prenosi Tanjug.

Ona se tereti za kršenje zakona o govoru mržnje, pošto je 2015. godine postavila tri fotografije, napisavši "Ovo je Islamska država".

Kada se pojavila na sudu, Le Pen je ocenila da je suđenje "politički motivisano", preneo je BBC.

Njen slučaj je pomeren zbog pandemije.

Le Pen je postavila tri jezive fotografije, uključujući i jednu Džejmsa Foulija, pokojnog američkog novinara, koga su džihadisti oteli u Siriji, dok je izveštavao za AFP o civilnom ratu i američku medijsku kuću Global Post.

I preostale dve slike "nisu manje šokirajuće", dodaje BBC.

Tužilaštvo traži kaznu od 5.000 evra, a upitana od sudije - da li je zabrinuta da bi fotografije koje je postavila mogle da podstaknu mlade ljude na nasilje, Le Pen je odgovorila da su to šokirajuće fotografije koje treba da izazovu kod ljudi odbacivanje nasilja, a ne podršku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    11. februar 2021 | 06:52

    Pa da, nisu krivi oni koji su odrubljivali glave, nego ona, koja ukazuje na to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA