≫ 

"Izdajnik" ispisano na kući Trampovog advokata: Na ivici suza rekao da mu prete smrću

- Moja cela porodica, moj posao, moja advokatska kancelarija su trenutno pod opsadom - rekao je advokat

  • 3
Michael van der Veen Foto: Profimedia

Advokat Majkl van der Vin, koji je predstavljao bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na suđenju povodom opoziva, rekao je da su mu vandali porazbijali prozore na kući i naružili je grafitima, a da je on izložen pretnjama smrću, prenosi Russia today.

Van der Vin se kratko obratio medijima pošto je njegov klijent oslobođen tokom drugog suđenja za impičment i delovalo je da teško zadržava suze dok priča o napadu vandala na svoj dom u Filadelfiji. Rekao je da ne bi voleo da ulazi u detalje i vidljivo uznemiren, Van der Vin je potvrdio da je njegov dom "napadnut".

- Da odgovorim na vaše pitanje, moja cela porodica, moj posao, moja advokatska kancelarija su trenutno pod opsadom. Zaista ne želim da ulazim u to - rekao je on.

Prema njegovim rečima, vandali su razbili prozore na njegovoj kući i sprejem ispisali "veoma ružne reči" svuda.

Filadelfijska policija je navela da su nepoznati počinioci ispisali "izdajnik" na kraju prilaznog puta doma advokata u oblasti Čester. Oni su naveli da kuću trenutno čuva privatno obezbeđenje, a da se policija povremeno pojavi čisto da obeshrabri dalje napade. Advokat, koji je rekao da "nije politički aktivan" i da je njegovo učešće u odbrani Trampa samo deo njegovog posla, kaže da je bombardovan pretnjama smrću.

- Imao sam skoro 100 pretnji smrću - tvrdi on.

Grupa protestanata je u petak došla do njegove kancelarije u centru Filadelfije i vikala "Kad Van der Vin laže, šta radite? Osudite, osudite!". Van der Vin je inače rekao da nije ni trebalo da dođe do suđenja i da slučaj nije ni postojao, kao i da sve liči na "političku mržnju".

Video: Novi snimci upada u Kapitol: Pensa i Romnija sklonili od rulje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marta

    14. februar 2021 | 10:17

    Gledala sam uživo sve prenose. Mnogo kvalitetan advokat i odradio je svoj posao vrhunski

  • Boban

    14. februar 2021 | 11:14

    To je ta američka demokratija, ako ne misliš kao oni, onda si meta njihovih ,,huligana". Nazovu ih huligani da se Vlasi ne dosete jadu. Bar tako oni misle. Pravda za Trampa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA