≫ 

Francuska se sprema za novi udar korone: Bolnice od četvrtka u "kriznoj organizaciji"

Ovaj potez uključuje povećanje broja bolničkih kreveta, odlaganje operacija koje nisu hitne i mobilizaciju svih resursa medicinskog osoblja

  • 0
Francuska Pariz koronavirus Foto: Tanjug/AP

Francusko ministarstvo zdravlja zatražilo je od regionalnih zdravstvenih službi i bolnica da od 18. februara uđu u "kriznu organizaciju" kako bi se pripremili za mogući porast slučajeva korona virusa zbog veoma zaraznih varijanti, objavio je u nedelju "Žurnal di dimanš".

Potez, koji bi podsećao na mere preduzete u martu i novembru 2020. godine kada je Francuska ušla u nacionalne blokade, uključuje povećanje broja bolničkih kreveta, odlaganje operacija koje nisu hitne i mobilizaciju svih resursa medicinskog osoblja, navodi Rojters.

- Ova krizna organizacija mora se primeniti u svakom regionu, bez obzira na nivo bolničkog opterećenja, i mora biti operativna od četvrtka, 18. februara - navodi se u dopisu.

Francuska je u subotu prijavila 21.231 novi potvrđeni slučaj korona virusa, što je ukupno 3.448.617 slučajeva, po čemu je Francuska šesta na svetu.

Ministar zdravlja Olivije Veran, koji je primetio da je varijanta koja je prvi put otkrivena u Britaniji čini 25 odsto potvrđenih novih infekcija u Francuskoj, rekao je u četvrtak da će vlada narednih nedelja odlučiti da li su neophodna oštrija ograničenja na nacionalnom nivou.

Video: Pretrpane bolnice u Francuskoj i snimci koji lede krv u žilama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA