≫ 

Svrgnuta premijerka Mjanmara ostaje u pritvoru: Pred sudom tek u sredu

Advokat Aung San Su Ći rekao da i dalje pokušava da vidi svoju klijentkinju, što bi trebalo da mu se omogući u skladu sa zakonom

  • 0
Mjanmar Aung San Su Ći vojni puč Foto: Tanjug/AP

Svrgnuta premijerka Mjanmara Aung San Su Ći ostaće u pritvoru do srede, za kada je najavljeno njeno pojavljivanje na sudu, potvrdio je njen advokat novinarima u glavnom gradu Nejpjidu, prenosi Rojters.

"Dostavili smo pismo punomočja i razgovarali sa okružnim sudijom. Prema njegovim rečima, pritvor će trajati do 17. februara, a ne do danas kako smo prvobitno očekivali", rekao je advokat Kin Maung Zav, navodi agencija.

On je dodao da i dalje pokušava da vidi svoju klijentkinju, što bi trebalo da mu se omogući u skladu sa zakonom, kao i da će početak njenog suđenja biti prenošen putem video konferencije.

Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava zatražio je u petak da Aung San Su Ći odmah bude oslobođena iz pritvora kao i drugi civilni lideri koje je vojska zatvorila nakon preuzimanja vlasti u Mjanmaru.

Video: Vanredno stanje u Mjanmaru: Vojska saopštila je da je preuzela vlast u toj zemlji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA