≫ 

Kako izgleda dan novog predsednika SAD: Opuštanje uz kamin i rani odlazak na spavanje

Ulazak u svakodnevnu rutinu predsednika za Bajdena je prošao prirodnije nego za njegove prethodnike

  • 4
Joe Biden, Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Kada je predsednik SAD Džo Bajden prvi put leteo predsedničkim avionom ovog meseca, nije proveo puno vremena uživajući u trenutku. Let je trajao samo 25 minuta, a Bajden je išao kući u Delaveru na vikend, gde je posetio ortopeda i snimio stopalo. Za razliku od prethodnika, Bajden je već bio upoznat sa jedinstvenom kombinacijom oštrine i vojne strogoće u predsedničkom avionu, jer je već leteo kao potpredsednik.

Zbog toga je veći deo leta proveo čitajući novine, prenosi CNN.

- Bila je to velika čast, ali da vam kažem istinu, nisam mislio o tome - rekao je Bajden nakon leta novinarima.

Ulazak u svakodnevnu rutinu predsednika - redovno ažuriranje o najvećim državnim tajnama, pratnja agenata Tajne službe i stalno prisutna štampa - za Bajdena je prošao prirodnije nego za njegove prethodnike.

Uspostavio je redovan raspored, uključujući kafu ujutro sa prvom damom, sastanke i telefonske pozive iz Ovalne kancelarije koji počinju nešto posle 9 sati i povratak u rezidenciju do 19 sati. Dok šeta kući, često ga vide kako pod jednom rukom nosi hrpu fascikli. U kancelariju i dalje donosi smeđu kožnu tašnu.

Za razliku od svojih prethodnika, koji su provodili noćne sate čitajući materijal za brifing (Barak Obama) ili gledajući televiziju (Donald Tramp), Bajden više voli da ranije ode na spavanje.

Nastavio je tradiciju čitanja pisama Amerikanaca, od kojih je pregršt ubačen u brifing materijale koje uveče donosi kući. Nedavno su se usredsredili na pandemiju; Bajden je takođe razgovarao putem video konferencije sa vlasnicima preduzeća i otpuštenim radnicima koji su prebrodili ekonomsku krizu.

Džo Bajden, Joe Biden Foto: Tanjug/AP

Bajden je proveo puno vremena u Beloj kući kao potpredsednik, krećući se hodnicima zapadnog krila i radeći u administraciji Obame osam godina. Proveo je više vremena radeći u Vašingtonu nego bilo koji predsednik poslednjih decenija. Period prilagođavanja unutar izvršne vile bio je minimalan.

Njegovi dani su strukturiraniji od Trampovih, čiji su pomoćnici počeli da blokiraju velike delove "izvršnog vremena" kako bi se prilagodili njegovom gledanju televizije i telefonskim pozivima.

Bajdenovi sastanci su više rutinski, mada često traju duže nego što je planirano.

CNN prenosi da Bajden voli da provodi vreme pored kamina u Ovalnoj kancelariji, a ponekad i sam dodaje drvo kako bi vatra gorela. Njegovi psi, dva nemačka ovčara, često mu prave društvo.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrki

    16. februar 2021 | 10:25

    on je senilni starac koji se nista ne pita obicna marioneta on ni ne zna gdje se nalazi

  • PIXY

    16. februar 2021 | 10:41

    Nesto me zabole kako mu pocinje a i zavrsava dan

  • Mlj1228

    16. februar 2021 | 12:17

    On je zakoračio jednom nogom u grob, a druga mu baš i nije stabilna! Zato su ga i plasiral svi oni koji će imati koristi za vreme njegovog mandata , jer on nema snage da ih kontroliše, ali ne i običan narod koji ne zna ništa dalje osim ono što mu serviraju na privrženim TV stanicama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA