UN traži dokaze da je princeza iz Dubaija živa

Princeza u snimku koji je obišao svet tvrdi da je drže u zatočeništvu u vili

  • 2
Princeza Latifa Sheikha Latifa bint Mohammed Al Maktoum

Foto: Tanjug/AP

Kancelarija UN za ljudska prava zatražila je od Ujedinjenih Arapskih Emirata dokaze da je ćerka potpredsednika, princeza Latifa još uvek živa, rekla je portparolka UN-ove agencije Liz Trusel.

Podsetimo, BBC je u utorak objavio tajno snimljen video princeze Latife, na kojem ona tvrdi da je otac, šeik Muhamed bin Rašid al Maktum, drži kao taoca od 2018. kada je pokušala da pobegne iz Dubaija.

Šeik Muhamad je vladar Dubaija i potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U svetlu "potresnog video dokaza", UN-ov Kancelarija za ljudska prava juče je zatražila informacije o tome kako je princeza Latifa od diplomatske misije UAE-a u Ženevi, kazala je portparolka novinarima.

- Zatražili smo dokaze da je živa - dodala je.

Princeza na snimku tvrdi da je drže kao zatvorenicu u vili koju čuva policija. Njeni prijatelji objavili su video snimljen ranije jer je nisu čuli mesecima.

Princeza je pokušala da pobegne iz Dubaija brodom i jahtom, ali je zaustavljena kod indijske obale i vraćena, kazali su njeni prijatelji.

Jedna od njenih starijih sestara silom je vraćena u Dubai 2000. pošto je pokušala da pobegne od porodice tokom odmora u Britaniji.

Prošle godine britanski sud je u slučaju razvoda utvrdio da je šeik Mohamed odgovoran za otmicu svojih ćerki.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    19. februar 2021 | 16:40

    Zog Navaljnog se digla golema halabuka zbog 3 god u zatvoru. Ovoj preti rastapanje u kiselini a svetske vođe se prave da nepostoji

  • markan

    19. februar 2021 | 20:47

    Isti kao ruski komunistiZlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA