≫ 

Tramp najavio kandidaturu za 2024: "Nije gotovo, pobedićemo"

Ovo je prvi put da se Tramp pojavio u javnosti otkako je u januaru izašao iz Bele kuće

  • 4
Donald Trump, Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Donald Tramp danas je u govoru na godišnjoj konferenciji Konzervativne političke akcije (CPAC) nagovestio još jednu kandidaturu za Belu kuću 2024. godine, ponavljajući svoje tvrdnje da su demokrate „ukrale" izbore 2020. godine, prenosi Rojters.

Ovo je prvo javno pojavljivanje Trampa otkako više nije američki predsednik.

CNN navodi da je Tramp je za govornicom CPAC u Orlandu na Floridi danas pokušao da povrati svoju ulogu i obezbedi najveći uticaj u Republikanskoj stranci pred međuizbore 2022. godine.

- Daleko od toga da je naše neverovatno putovanje gotovo. Pobedićemo, a Amerika će biti i jača i veća nego pre -  poručio je Tramp.

- Džo Bajden ima najkatastrofalniji prvi mesec mandata od bilo kog predsednika u modernoj istoriji - odlomak je iz Trampovog govora koji su njegovi saradnici dostavili Rojtersu.

Iako u stranci ima istaknute kritičare, većina čelnika Republikanaca stala je tokom konferencije u Orlandu uz Trampa dok su državni i lokalni partijski zvaničnici krenuli da osuđuju republikanske poslanike koji su podržavali njegov opoziv, navodi američka televizijska mreža.

 

CNN prenosi da je Tramp pobedio i u nezvaničnoj anketi među učesnicima CPAC-a kada su ih pitali koga vide kao predsedničkog kandidata Republikanske stranke 2024. godine, ali da ti rezultati sugerišu i da postoji interesovanje za druge potencijalne kandidate.

Sprovedene su dve ankete, jedna koja je sadržala Trampovo ime kao mogućeg kandidata i druga koja nije.

U anketi sa Trampom, 55 odsto prisutnih izrazilo je podršku bivšem predsedniku kao svog kandidatu za izbore 2024. godine, a 21 odsto njih podržalo je guvernera Floride Rona Desantisa, dok je u drugoj anketi koja je isključila Trampa, Desantis bio daleko ispred ostalih kandidata sa 43 odsto glasova, navodi CNN.

Video: Pobeda Trampa: Senat ga oslobodio optužbi da je odgovoran za upad u zgradu Kongresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    1. mart 2021 | 07:27

    Tramp do pobede!!!Narodi sveta su uz tebe

  • nikolas

    1. mart 2021 | 00:25

    AMERI CE ZALITI ZA TRAMPOM U TO SAM SIGURAN JER CE IH NOVI PREDSEDNIK UVUCI U RAT KOJI CE BITI PIROVA POBEDA U NAJBOLJEM SLUCAJU !!!!

  • Goca

    1. mart 2021 | 08:04

    Bravoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA