Uhapšen ubica Stavrića: Interpol ga uhvatio, u Gorana pucao zbog duga od 200.000 dolara?

Ribera se sumnjiči da je sa još jednim muškarcem pucao u Stavrića jer je kolumbijskoj mafiji dugovao 200.000 doalara za pošiljku droge

  • 0
Hapsenje, lisice Foto: Shutterstock

Agenti Interpola iz Santa Kruza rasvetlili su ubistvo Gorana Stavrića u Limi u Peruu 2014. godine i po poternici te zemlje uhapsili bolivijca Diega Riberu Landivara.

Bolivijski mediji pišu da je Stavrić tamo važio za "narko bosa", koj je bio dužan kolumbijskoj mafiji, koja je i naručila njegovo ubistvo.

Ubijen je 6. jula 2014. godine, u Limi kada je izlazio iz „Mekdonaldsa".

Ribera i još jedan Peruanac su osumnjičeni da su pucali u Stavrića, jer je kolumbijskoj mafiji dugovao 200.000 dolara za pošiljku droge, koju nikada nije platio.

Ribera je uhapšen u nedelju po poternici Bolivije koja zahteva njegovu ekstradiciju. Do odluke o izručenju Peruu smešten je u zatvor u Palmasoli.

Stavrića su pre ubistva tražile Belgija i Brazil zbog niza krivičnih dela kao što su pljačke banki, trgovina oružjem i drogom, prenosi bolivijski portal Eldebar.

On je još početkom devedesetih postao poznat policiji zbog brojnih krađa i razbojništava.

Uhapšen je 1993. godine kao član kriminalne grupe serijskog ubice Marinka Magde (51), koji sada služi doživotnu kaznu zatvora u Mađarskoj zbog ubistva 14 ljudi i dece.

Stavrić je posle izlaska iz zatvora 2003. godine, prema pisanju "Novosti", ubrzo ponovo osuđen na četiri godine osuđen zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu sa grupom Zorana Raškovića Serdara.

Iz zatvora je pobegao 2007. godine i pretpostavlja se da je tada uspeo da se dokopa najpre Brazila, a potom i Perua.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA