Maša se igrala sa decom i samo je nestala: Roditelji je satima tražili, pa alarmirali policiju

Telo sedmogodišnje Maše pronašao je meštanin u jednom džaku kraj stale štale na svom imanju

  • 2
Marija Maša Borisova, devojčica, Ukrajina, policija Foto: Police of Ukraine

Ukrajinska policija i dalje traga za jednim ili više osumnjičenih za smrt sedmogodišnje Marije Maše Borisove, čije telo je pronađeno juče, nakon četiri dana, potrage u selu Šastlivoje.

Devojičca je nestala 7. marta, a meštanin je u četvrtak popodne telo našao u džaku kraj svoje stare štale i odmah pozvao policiju.

Prema prvim rezultatima istrage, sedmogodišnja devojčica je ubijena, a veruje se da je smrt nastupila gušenjem. Kako su saopštili nadležni, na telu deteta uočene su povrede u predelu vrata, ali i intimne regije, zbog čega se sumnja da je devojčica pre ubistva silovana.

Marija Maša Borisova, devojčica, Ukrajina, policija Foto: Police of Ukraine

Malecka je pronađena u istoj odeći u kojoj je bila kada je nestala, a meštani i policija tvrde da su više puta proverili plac gde je džak sa telom pronađen, ali da ga nisu uočili. Veruje se da je ubica telo tek juče preneo na taj plac i ostavio ga kraj štale.

Celo selo je šokirano brutalnim ubistvom, a besni meštani planiraju da linčuju ubicu, samo čekaju da policija "kaže ko je".

Igrala se sa decom na ulici i samo nestala

Govore da su se kobnog dana, kada je Maša nestala, gotovo sva deca igrala na ulici i da je Maša odjednom nestala.

- Tad u nedelju, kada je nestala, sva deca iz ulice su se zajedno igrala. Maša je nekoliko puta utrčala u kuću, a onda je odlučila da vidi da li joj otac dolazi. Majka ju je poslednji put videla u dvorištu. Ušla je unutra da unese drva za ogrev, kada je ponovo pogledala kroz prozor, Maše nije bilo. Ubrzo je došao otac i zajedno su krenuli da je traže, ali kao da je u zemlju propala - rekla je uznemirena komšinica za Gazeta.ua.

Dečica koja su bila sa njom napolju kažu da nisu primetili kada je iščezla. Devojčica je navodno više puta išla do autobuske stanice, da vidi da li joj stiže otac.

- Mašini roditelji su razvedeni. Otac živi takođe u selu i redovno ih obilazi. Kad god dođe dečici da novac da imaju da kupe slatkiše. Maša je čekala da joj donese poklon za 8. mart i stalno je išla do stanice i nazad da bi ga dočekala. U jednom trenutku se samo nije vratila. Ali, niko od dece ne zna tačno da kaže kad - pričaju meštani sela.

Da devojčice nema majka je primetila oko 17.30. Minut pre toga je Mašin brat ušao u kuću i pitao da li je došla. Nedugo potom stigao je i otac mališana. On i njegova bivša supruga zajedno su krenuli da tragaju za ćerkicom, a u potragu su se pridružile i najbliže komšije.

Kada je ni nakon dva sata nisu pronašli, alarmirali su policiju. Tokom četiri neizvesna dana, za devojčicom je tragalo više od 200 policajac i meštana. U poteru su bili uključeni i policijski psi. Telo, koje je spakovano u beli džak, pronađeno je u četvrtak popodne kraj štala jednog od meštana sela.

- Čim je ugledao taj džak, odmah je pozvao policiju. Ta štala je bila stara i u njoj nema ništa. Taj džak nije bio pre tu - kažu meštani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIKI

    12. mart 2021 | 22:10

    ZA OVAKVE STVARI SAMO SMRTNA KAZNA,SVUDA!JADNA DEVOJČICA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA