Snage vojne hunte u Mjanmaru ubile dvojicu demonstranata

Snage bezbednosti pucale su u demonstrante koji su se okupili ispred policijske stanice i tražili oslobađanje pritvorenih sugrađana

  • 1
Mjanmar, protest Foto: Tanjug/AP

U intervencijama snaga bezbednosti mjanmarske vojne hunte ubijeno je najmanje dvoje demonstranata koji su se odazvali pozivu aktivista da se protestima obeleži 32. godišnjica pogibije studenta demonstranta Foni Maua u Rangunu.

Lokalni mediji su izvestili da je policija otvarala vatru na demonstrante u kvartu Tarketa u Jangonu i da su dva demonstranta ubijena, prenosi Tanjug.

U izveštajima se navodi da su snage bezbednosti pucale u demonstrante koji su se okupili ispred policijske stanice i tražili oslobađanje pritvorenih sugrađana.

Istovremeno, lideri SAD, Indije, Australije i Japana danas su izrazili spremnost da zajedničkim naporima vrate demokratiju u Mjanmar koji više od mesec dana potresaju protesti, građanska neposlušnost i nasilne intervencije snaga bezbednosti vojne hunte, preneo je Rojters.

Mjanmarska vojna hunta održava bliske veze sa Kinom, a vojni puč se smatra prvim značajnijim međunarodnim testom za predsednika SAD Džo Bajdena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA