≫ 

Kim Jo Džong upozorila SAD da "ne izazivaju smrad" ako želi mir

Njena izjava usledila je dan pre nego što bi američki najviši diplomata i šef odbrane trebalo da dođu u Seul na prve razgovore sa južnokorejskim kolegama

  • 10
Kim Yo Jong, Kim Jo Džong Foto: Tanjug/AP

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong kritikovala je aktuelne vojne vežbe u Južnoj Koreji i upozorila novu američku administraciju da "ne izaziva smrad" ako želi mir.

- Koristimo ovu priliku da upozorimo novu američku administraciju koja se trudi da našoj zemlji pošalje miris baruta. Ako žele da spavaju u miru naredne četiri godine, bolje bi bilo da se uzdrže od stvaranja smrada pri prvom koraku - rekla je Kim u izjavi koju je prenela državna novinska agencija KCNA.

Njena izjava usledila je dan pre nego što bi američki najviši diplomata i šef odbrane trebalo da dođu u Seul na prve razgovore sa južnokorejskim kolegama, prenosi Rojters.

Kim, koja je postala glasni kritičar Seula u depešama državnih medija dodala je da "ratne vežbe i neprijateljstvo nikada ne mogu ići uz dijalog i saradnju".

Ona se takođe narugala Južnoj Koreji zbog toga što je "pribegla suženim ratnim igrama, sada kada su se našle u blatu političke, ekonomske i epidemiološke krize".

Južna Koreja i SAD započele su prošle nedelje svoje prolećne kombinovane vojne vežbe koje su uključivale "minimalni nivo trupa" s obzirom na situaciju sa korona virusom.

Severna Koreja bi mogla da razmotri povlačenje međukorejskog vojnog sporazuma usmerenog na smanjenje napetosti duž njihove zajedničke granice, kao i raspuštanje nekoliko organizacija usmerenih na saradnju sa Jugom, upozorila je Kim.

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA