Skandal u školi: Zavezao dete kanapom, pa ga spustio u poljski WC da traži izgubljeni telefon

Poljski toaleti su česti u Južnoj Africi, gde je prošle godine procenjeno da ih koristi šestina svih škola, uprkos svim opasnostima; u jednom se udavio petogodišnjak

  • 0
Poljski WC Foto: Shutterstock

Direktor škole iz Južne Afrike je suspendovan zbog optužbi da je prisilio 11-godišnjeg dečaka da traži nestali mobilni telefon u poljskom toaletu. U rupu koja se koristi za veliku nuždu dečaka je spustio vezanog kanapom obećavajući mu za taj "posao" 200 randa odnosno 14 dolara, navodi BBC.

Dečakova baka kaže da se on sada boji da ode u školu jer su ga posle toga druga deca ismevala.

Poljski toaleti su česti u Južnoj Africi, gde je prošle godine procenjeno da ih koristi šestina svih škola, uprkos svim opasnostima.

Visoki školski zvaničnik rekao je da je ceo incident "sramotan" i da će lično posetiti dečaka da bi mu se izvinio.

Direktor škole Lututu je sada pod istragom. Navodi se da je ohrabrivao i drugu decu da pomognu u traženju telefona, koji mu je, naravno, slučajno ispao u toaletu za zaposlene, početkom marta. Dečak je potpuno nag, sa kanapom vezanim ispod pazuha spušten u smrdljivu rupu.

Druga deca uklanjala fekalije

Lokalni mediji prenose da se za incident saznalo kada je nevladina organizacija, koja radi na tome da poveća broj dana dece u školi, čula šta se desilo. Petros Majola naveo je da je "lov" na telefon trajao oko jedan sat.

Pošto su ostali učenici koristili kofe da uklone nešto ljudskog otpada, dečak je potom spušten konopcem sve dok nije bio do kolena u fekalijama.

- Koristeći samo nezaštićene ruke tražio je telefon, a u fekalije se zaglibio do iznad lakata.

Direktor škole je, posle neuspešne akcije, dao dečaku 50 randa za njegov trud.

Jedno dete se udavilo

Vlada Južne Afrike se 2018. godine obavezala da prestane da koristi sve poljske toalete u državnim školama u roku od dve godine, pošto se petogodišnji učenik udavio u jednom.

Aktivista Petros Majola objašnjava šta se tačno desilo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA