≫ 

Bebisiterka (15) se porodila čuvajući dečaka: Bacila bebu u kantu, lagala klinca da je to lutka?

Mališan koga je maloletnica čuvala kazao je da se oko 12.55 popodne popeo na sprat i video bebisiterku kako zgrčena leži u krevetu, a oko nje su bile fleke krvi. Ona mu je tada navodno rekla da joj je prokrvario nos

  • 0
beba, ruka, novorođenče Foto: Pixabay.com
beba, ruka, novorođenče Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Devojčica (15) u Velikoj Britaniji, koja se porodila dok je bejbisitovala dečaka, tvrdi da je mislila da je njena beba mrtva, te ju je stavila u kantu za smeće, navodi se u najnovijim detaljima istrage.

Kako prenosi Metro, radnici bolnice u Blekupulu bili su sumnjičavi i pozvali su policiju kada je maloletnica tog dana bila na lečenju zbog vaginalnog krvarenja. Telo deteta pronađeno je 2018. godine iza kuće.

Ona je danas na saslušanju pred sudom rekla da je tek rođenog sina stavila u gomilu odeće, a zatim ga stavila u kantu za smeće pošto se porodila dok je čuvala dečaka.

Kako je rečeno pred sudom, dečak i ona bili su sami oko 10.30 sati ujutru, a ona se sat vremena kasnije porodila. Kazala je policiji da je mislila da je beba mrtva, te ju je stavila u kantu.

Plač bebe i krv na zidovima

Mališan koga je maloletnica čuvala kazao je da se oko 12.55 popodne popeo na sprat i video bebisiterku kako zgrčena leži u krevetu, a oko nje su bile fleke krvi. Ona mu je tada navodno rekla da joj je prokrvario nos. Dečak se vratio u dnevnu sobu, a četiri minuta posle, devojčica je sišla niz stepenice i otišla u kuhinju.

Dečak je rekao da je u tom periodu čuo plač bebe i zatekao je bebisiterku u kuhinji sa gomilom odeće na stolu. Video je mala stopala i noge u toj gomili, a maloletnica mu je rekla da je to lutka, iako je mogao da čuje da "plače kao beba".

Mali dečak nije mogao da shvati zašto ga je slagala, a zabrinuo se kada je iskoristio Gugl i potvrdio da 15-godišnje devojčice mogu da zatrudne. On je kazao da je u tom trenutku čuo kako bejbisiterka otvara vrata od drugog ulaza, kao i zvuk kapije.

Svedok je ispričao da je krvi bilo po zidovima i podu i objasnio je da je počeo da je čisti.

Mrtvozornik upitao je sada 18-godišnju devojku da li je pokrila lice deteta sa plastičnom kesom kada ga je stavila u krpe i bacila u kantu, ona je to porekla. Bejbisiterka je tvrdila da nije čula nikakav zvuk od deteta i verovala je da je beba mrtva, iako nije proverila da li eventualno ima puls.

- Nije se čuo. Nije se uopšte pomerao - kazala je bejbisiterka za njenog sina.

Oko 14 sati popodne, majka sada 18-godišnjakinje primetila je mrlje krvi, te se popela na sprat da vidi kako je. Dečak je navodno čuo kako bejbisiterka govori majci da je krvarila, jer je pala i polomila nešto u kupatilo pošto joj se zavrtelo u glavi. Pokušala je da je ubedi da ne zove Hitnu pomoć, ali je ona ipak odvedena u bolnicu u Blekpulu.

Medicinske sestre posumnjale da nešto nije u redu

Bejbisiterka, koja je tada imala 15 godina, kazala je lekarima da je bila seksualno aktivna, tako da je postojala mogućnost da je zatrudnela, ali je poricala da je u drugom stanju. Njena majka je takođe sumnjala na drugo stanje, ali je test na trudnoću bio negativan, tako da su medicinske sestre počele da razmišljaju da je moguće da pokušava da sakrije porođaj.

Inspektor Garet Vilis, koji vodi istragu o smrti bebe, kazao je sudu da je ona na dan kada se porodila istražila više pojmova na "Guglu". Među njima su bili "Zašto imam jake bolove u stomaku", "Zašto mi ide krv sa sekretom iz vagine", kao i "Kako prerezati pupčanu vrpcu".

Vilis je kazao da je bilo dovoljno dokaza protiv nje, ali je posle revizije slučaj "odbačen".

Prema navodima britanskih medija, istraga se nastavlja.

Video: Šokantan prizor: Dete napala otrovna stonoga dok se majka igrala na telefonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA