≫ 

Putin posle "optužbe" da je ubica: "Spreman sam da pričam sa Bajdenom, ali pod jednim uslovom"

Podsećanja radi, Bajden je nedavno privukao veliku pažnju svetskih medija, pošto je u intervjuu za američku mrežu ABC kazao da smatra da je Putin ubica

  • 35
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je spreman u petak ili u ponedaljak da razgovora sa prvim čovekom Sjedinjenih Američkih Država, Džoom Bajdenom, prenosi "Sputnik".

- Želimi da pozovem predsednika Bajdena da nastavimo našu diskusiju, ali pod uslovom da to zapravom uradimo uživo, ili kako bi ljudi rekli, onlajn. Bez ikakvog odlaganja, ali direktno i uz otvoren razgovor. Deluje mi da bi to bilo interesantnije za narod Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, ali i za mnoge druge zemlje - kazao je Putin za televiziju "Rossiya" 24 broadcaster, dodajući da bi taj sastanaka mogao da bude organizovan u petak ili ponedeljak.

On je istakao da je ponedeljak druga opcija za razgovor, pošto namerava vikend da provede slobodno vreme u tajgama. Ruski predsednik je istakao da bi instruisao ministarstvu spoljnih poslova da organizuju razgovor uživo zajedno sa američkim kolegom.

- Rusija i SAD dele odgovornost za stratešku stabilnost, tako da bi ovo moglo da bude diskutovano sa Bajdenom - kazao je Putin.

Ruski predsednik je kazao da je spreman da razgovora o bilateralnim odnosima, borbi protiv pandemije korona virusa, rešavanje regionalnih konflikata, kao i pitanja koje se tiču stabilnosti u regionu.

Podsećanja radi, Bajden je nedavno privukao veliku pažnju svetskih medija, pošto je u intervjuu za američku mrežu ABC kazao da smatra da je Putin ubica.

Inače, Bajden je u intervjuu poručio i da će zvanična Moskva platiti "zbog mešanja u američke izbore".

- Uskoro ćete videti cenu koju će platiti za to - rekao je tada prvi čovek SAD i dodao da je tokom telefonskog razgovora u januaru upozorio ruskog kolegu o mogućem američkom odgovoru.

- Dugo smo razgovarali i rekao sam mu da ga poznajem i da on mene poznaje. Ukoliko utvrdim da se to desilo, budi spreman - kazao je Bajden.

Potom se oglasio Putin, koji je Bajdenu poželeo zdravlje.

- Kada ocenjujemo druge ljude i države, to je kao da gledamo u ogledalo. Kada sam bio mali, a svađamo se na igralištu, znali smo da kažemo: "Ono što kažeš za drugog je ustvari ono što si ti" - rekao je Putin.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    18. mart 2021 | 17:54

    Bravo, Putine! Ali, da Bajdenu niko ne šapuće šta će da kaže! Da vidimo šta dementni matorac zna da kaže..

  • Saša

    18. mart 2021 | 18:12

    Tramp je za ovog bajdena predsednik ipo, kakav tandem putin~tramp nažalost pokradoše dobrog trampa ali ne mogu putina..

  • Jasmina

    18. mart 2021 | 19:37

    Neće se usuditi Bajden da izadje Putinu na crtu.. gde će on protiv Putinove pameti i sposobnosti.!? Putin bi demontirao svo licemerje, pokvarenost i bahatost američke politike!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA