Premijerku evropske države istražuje policija: Slavila rođendan sa porodicom, prekršila kovid mere

U dve prilike okupilo se više od 10 ljudi, kršeći odredbu o javnom okupljanju

  • 1
Erna Solberg Foto: Wikimedia/Flickr/Trondheim Havn

Premijerka Norveške Erna Solberg istražuje se zbog mogućeg kršenja mera borbe protiv korona virusa, objavila je policija.

Solberg je prošli mesec slavila 60. rođendan u skijaškom odredištu Geilo s članovima šire porodice. U dve prilike okupilo se više od 10 ljudi, kršeći odredbu o javnom okupljanju. Konzervativna premijerka kaže da je "trebalo da bude svesnija pravila".

Izjava i medijski izveštaji bili su osnova da policija počne istragu. Ona treba da pokaže da li su prekršena lokalna ili nacionalna ograničenja, a rezultate istrage na kraju će proceniti tužilac.

Njene porodica večerala zajedno

Prema norveškoj javnoj mreži NRK, više od 10 članova premijerkine porodice u dva navrata je večeralo zajedno, od čega jednom u lokalnom restoranu, kad Solberg nije prisustvovala. Međutim, bila je na drugom okupljanju, u unajmljenom stanu u kojem je 14 osoba jelo suši, navodi se u izveštaju.

Solberg je rekla kako je shvatila da za događaje gde se okupljaju ljudi vrede ograničenja.

Nacionalna pravila su u februaru ograničila privatna okupljanja u restoranu na najviše 10 osoba. Zemlja od 5,3 miliona stanovnika zabeležila je oko 83.000 slučajeva korona virusa i 643 smrtna slučaja.

Video: Beograd prazan: Stanje na ulicama prestonice nakon uvođenja oštrijih mera

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA