Bilans napada na Siriju: Ubijeno 7 civila, povređeni zdravstveni radnici, granatirani brojni gradovi

Ruska raketa pogodila je i grad Kah, dok su se ruski vazdušni napadi približili gusto naseljenim izbegličkim kampovima duž granice sa Turskom

  • 0
Tupoljev Tu-154, avion, ruski avion Foto: Pixabay

Ruski avioni pogodili su u nedelju postrojenje za gas, fabriku cementa i nekoliko gradova na severozapadu Sirije u blizini turske granice, dok je artiljerija sirijske vojske ubila sedam civila i povredila 14 medicinara u napadu na bolnicu u tom području, rekli su svedoci i pobunjenički izvori a prenosi Rojters. 

Izvori su rekli da je ruska raketa, takođe, pogodila grad Kah, dok su se ruski vazdušni napadi približili gusto naseljenim izbegličkim kampovima duž granice sa Turskom.

Gasovod je pogođen u blizini grada Sarmada u provinciji Idlib, a desetine prikolica koje prevoze robu na parkingu u blizini graničnog prelaza Bab al Hava zapaljene su u najnovijem napadu na postrojenja za gorivo koja ekonomski pomažu u spasu regiona koji živi. na više od četiri miliona ljudi.

Zapadni obaveštajni izvori kažu da je Rusija ranije ovog meseca stajala iza balističkog projektila koji je zapalio desetine lokalnih rafinerija nafte u blizini gradova al-Bab i Jarablus dalje na istoku, u području pod kontrolom pobunjenika u kojem Turska vlada i ima značajno vojno prisustvo.

Osoba zadužena za odnose sa medijima iz Nacionalne vojske, pobunjeničke alijanse koju podržavaju Turci na severozapadu, rekao je da je Rusija, koja podržava vladu u Damasku, nastojala da destabilizuje poslednje uporište pobunjenika u Siriji i poremeti komercijalne aktivnosti, ali štrajkovi nisu nagoveštavali skori veliki napad protiv Idliba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA