≫ 

Rusko ministarstvo tvrdi: Amerika odbila Putinov poziv za razgovor sa Bajdenom

Bajden je nedavno u jednom intervjuu kazao da smatra da je Putin ubica

  • 11
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da su Sjedinjene Američke Države odbile predlog ruskog predsednika Vladimira Putina da sa američkim kolegom Džoom Bajdenom ima razgovor uživo, koji bi bio prenošen onlajn.

- Možemo da izvestimo sa žaljenjem javnost da američka strana nije podržala predlog predsednika Putina da ima razgovor sa Džoom Bajdenom 19. ili 22. marta u formatu videokonferenciji kako bi se diskutovalo o brojnim problemima koji su nastali između dve zemlje, kao i o strateškoj stabilnosti - navodi se u saopštenju ruske diplomatije, prenosi Sputnik.

Podsećanja radi, Putin je predložio Bajdenu da ili u petak 19. marta, ili u ponedeljak, 22. marta bude organizovan razgovor između dva držanika koji bi bio prenošen uživo.

- Želimi da pozovem predsednika Bajdena da nastavimo našu diskusiju, ali pod uslovom da to zapravom uradimo uživo, ili kako bi ljudi rekli, onlajn. Bez ikakvog odlaganja, ali direktno i uz otvoren razgovor. Deluje mi da bi to bilo interesantnije za narod Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, ali i za mnoge druge zemlje - kazao je Putin za televiziju "Rossiya" 24 broadcaster, dodajući da bi taj sastanaka mogao da bude organizovan u petak ili ponedeljak.

Pre toga, Bajden je u jednom intervjuu kazao za ruskog lidera da misli da je ubica.

Inače, Bajden je u intervjuu poručio i da će zvanična Moskva platiti "zbog mešanja u američke izbore".

- Uskoro ćete videti cenu koju će platiti za to - rekao je tada prvi čovek SAD i dodao da je tokom telefonskog razgovora u januaru upozorio ruskog kolegu o mogućem američkom odgovoru.

- Dugo smo razgovarali i rekao sam mu da ga poznajem i da on mene poznaje. Ukoliko utvrdim da se to desilo, budi spreman - kazao je Bajden.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    22. mart 2021 | 11:50

    Odbili su,jer je Bajden dementan i ne zna šta priča

  • DEDA RAKA

    22. mart 2021 | 11:49

    Jenkojima mnogo smeta što će Džo da lupeta ! Tražili ste-gledajte ! Tramp vam nije bio po volji - ovaj vam je bolji .

  • hogar

    22. mart 2021 | 11:47

    ima li vecih ubica i terorista od SAD.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA