≫ 

Prijavila 5 puta da je neko uhodi, policija je kaznila jer im "troši vreme": A onda je nađena mrtva

Bili su u vezi nekoliko meseci, ali kad je postao nasilan i posesivan, devojka je raskinula sa njim. Međutim, Britanac nije hteo da je ostavi na miru

  • 0
Shana Grice Foto: Sussex Police

Sklupčana ispod jorgana, prestrašena Šana Grajs (19) iz Velike Britanije mogla je da čuje otežano disanje muškarca koji ju je uhodio dok je stajao pored njenog kreveta, nakon što je provalio u njenu kuću. 

Kada je otišao iz kuće, Šana je policiji su Saseksu prijavila Majkla Lejna (26), ali je on pušten sa upozorenjem.

To je bila jedna od čak pet prijava koje je podnela policiji zbog njegovog uznemirujućeg ponašanja u periodu od šest meseci u 2016. godini, ali je svaka ignorisana.

Šana je dobila i kaznu od 100 evra jer je "trošila policijsko vreme", prenosi britanski Sun.

Međutim, šest nedelja nakon prve provale, Lejn je ušao u njenu sobu, prerezao joj grkljan i zapalio je.

Optužen je za njeno ubistvo i osuđen na doživotni zatvor 2017. godine.

Tom Milson iz "Independent Office of Police Conduct", nezavisnog tela koje je odgovorno za nadzor sistema za postupanje po žalbama podnetim protiv policijskih snaga u Engleskoj i Velsu, rekao je da je policija "izneverila Šanu" i nije razumela "razliku između prepirke između dve osobe i uznemirujućeg ponašanja".

- Stvarno morate da slušate žrtvu, a ja mislim da se to nije dogodilo sa Šanom. Izneverili su je - rekao je Milson u dokumentarcu "Murder in Slow Motion".

Šana je upoznala Lejna u firmi u kojoj je radila na recepciji, a Lejn je bio mehaničar.

Shana Grice, Michael Lane, Foto: Sussex Police

Bili su u tajnoj vezi nekoliko meseci, nakon što je raskinula sa dugogodišnjim dečkom, ali nakon što je postao nasilan i posesivan, raskinula je sa njim.

Međutim, Lejn je odbio da je pusti, čak i kad se pomirila sa bivšim dečkom. Stalno joj je slao poruke, cveće i probušio gume na njenom vozilu.

Preplašena njegovim ponašanjem, u februaru 2016. godine je prvi put pozvala policiju. Policajka je pozvala Lejna i upozorila ga da se drži dalje od nje.

Međutim, uhođenje se nastavilo, a Šana je čak dobila i kaznu jer je "trošila policijsko vreme".

U julu 2016. godine ukrao je ključeve od njene kuće i ušao unutra, kada se Šana pravila da spava. Gledao ju je neko vreme pa napustio njenu sobu.

Kobnog dana 25. avgusta 2016. godine Lejn je ponovo upao u njenu kuću. Prerezao joj je grlo i zapalio je. Uhapšen je posle nekoliko sati, ali je negirao da ju je povredio.

Njena porodica veruje da bi Šana bila živa danas da je policija delovala i zaštitila je.

U prošloj deceniji 2.075 žena ubijeno je u Velikoj Britaniji, a 57 posto njih ubile su osobe koje su poznavale, najčešće partner ili bivši dečko.

Video: Masovno ubistvo u SAD: Ubijeno pet osoba, istraga u toku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA