Italija suspenduje lekare koji odbijaju vakcinu: Sud odbio žalbe 10 doktora

- Efikasnost vakcine u sprečavanju negativnog razvoja bolesti izazvane virusom je opšte poznata - navodi se u obrazloženju presude

  • 4
korona virus, koronavirus, breša, italija Foto: Tanjug/AP

Suspenzija lekara koji odbiju da prime vakcinu protiv korona virusa nije nezakonita, presudio je italijanski sud u slučaju 10 lekara koji su podneli tužbu zbog suspenzije.

Sudija grada Beluno u Venetu Anja Travija, odbila je žalbu 10 zdravstvenih radnika u dva gerontološka centra, koji su suspendovani u februaru zbog toga što su odbili da prime vakcinu, objavio je Korijere del Veneto, prenosi "The Guardian" a navodi Tanjug.

- Efikasnost vakcine u sprečavanju negativnog razvoja bolesti izazvane virusom je opšte poznata, i ona drastično smanjuje smrtni ishod među kategorijama stanovništva, kao što su zdravstveni radnici ili štićenici gerontoloških centara - navodi se u obrazloženju sudije.

Video: Užasni snimci iz urgentnog centra: Zujanje respiratora i ljudi koji se bore za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    23. mart 2021 | 14:34

    Budiseee sveteee!!!!!

  • SRBIJA

    23. mart 2021 | 16:47

    BRAVO ZA LEKARE KOJI NEĆE VAKCINU 👏👏👏👏🥂🥂👏👏👏👏👏👏👏

  • Bravo

    23. mart 2021 | 19:53

    Tako treba 💪. "medicinski radnik" koji ne zeli da se vakcinise nije podoban da se bavi tim poslom i treba ga odstraniti sa posla ako i dalje tako bez posla odbija da se vakcinise, odstraniti ga sa planete!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA