≫ 

Roditelji sina (2) doveli u bolnicu zbog bolova u stomaku: Kad su videli rentgen, odjurili su u salu

Mališan je progutao 20 malih magneta

  • 2
Dete s 20 magnetnih kuglica Moskva Foto: Press služba Ministarstva zdravlja Moskovske regije

Ruski lekari spasli su život dvogodišnjem dečaku koji je progutao više od 20 okruglih magneta. Mališan je hitno operisan u bolnici u Balaškiki, pošto mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Dečaka su u bolnicu doveli roditelji zbog stravičnih bolova u stomaku. Dete je odmah odvedeno na snimanje, a kada je stigao nalaz rentgena, lekari su odmah zakazali operaciju.

Mihajl Geraščenko, direktor bolnice, rekao je da su hirurzi uspeli da uklone strana tela i da dečaku uspešno zašiju creva.

Dete s 20 magnetnih kuglica Moskva Foto: Press služba Ministarstva zdravlja Moskovske regije

On ističe da je nakon operacije dete počelo brzo da se oporavlja i da je sada kod kuće.

Podsetimo, sličan slučaj dogodio se nedavno i u Velikoj Britaniji, kada je mališan progutao više od 50 magneta. Dečak je hteo da vidi da li će magneti da se spoje u njegovom stomaku.

Nažalost, ovo nisu jedini sitni predmeti koji mogu da završe u stomaku vaših mališana. Jedan predmet koji je deci na dohvat ruke, može biti poguban po njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    24. mart 2021 | 06:19

    taj mali je izuzetno bio napusten i treba ga oduzeti roditeljima prvo nisu primetili da fali 20 magneta a drugo mali je morao da kaslje ili se zagrcnuo dok je progutao prvi verovatno je dugo bio sam kad je toliko progutao i niko ga nije ni cuo da je zaplakao ili slicno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA