Otkazano 30.000 termina za vakcinisanje protiv korone i to zbog fotke na društvenim mrežama?

- Prve doze u FEMA klinikama se više ne daju. To nije iz razloga da ne bismo napravili zbrku, već što bismo onda bili prinuđeni da obezbedimo druge doze za tri nedelje, a mi to ne možemo da uradimo - kazao je portparol ministarstva zdravlja Džejms Gerou

  • 0
Gerontološki centar Novi Sad vakcina Ilustracija, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Odsek za javno zdravlje u Filadelfiji otkazuje najmanje 30.000 vakcinacija protiv korona virusa zbog problema sa zakazivanjem, javljaju tamošnji mediji.

Kako prenosi portal "Whyy", do zablude oko zakazivanja došlo je kada je ispao problem sa QR kodom. Naime, taj kod je bio namenjen pacijentima za koje je planirano da prime drugu dozu u "Pennsylvania Convention Center", ali se nastavilo sa njegovim deljenjem, tako da je stigao i do ljudi koji bi tek trebalo da budu vakcinisani protiv koronavirusa.

Nadležni iz Agencije za vanredne situacije (FEMA) u tom centru gde se obavlja vakcinacija ne vrše više zakazivanje za primanje prve doze. Iz tog razloga, gradski službenici su prinuđeni da kontaktiraju sve one koji su se prijavili da prime prvo cepivo da otkažu svoje termine.

- Prve doze u FEMA klinikama se više ne daju. To nije iz razloga da ne bismo napravili zbrku, već što bismo onda bili prinuđeni da obezbedimo druge doze za tri nedelje, a mi to ne možemo da uradimo - kazao je portparol ministarstva zdravlja Džejms Gerou.

Ta ustanova je do sada otkazala više od 11.000 termina za ljude koji su se u narednim nedeljama prijavili za prvu dozu vakcine u tom centru. Gerou pretviđa da će im biti potrebna cela nedelja da pređu ceo spisak.

Pretpostavlja se da je neko slikao QR kod, a zatim je fotografiju postovao na društvenoj mreži "Reddit", posle čega je došlo do masovnog širenja.

- To bi mogao da bude bilo koja osoba koja se prijavila - kazao je Gerou.

Video: Bajden primio i drugu dozu Fajzerove vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA