Osumnjičeni za ubistvo Nevena Stanišića i još 9 osoba u Koloradu prvi put pred sudom

Okružni tužilac Boldera Majkl Doerti rekao je da vlasti planiraju da podignu i dodatne optužbe

  • 2
Ahmad Al Alivi Ahmad Al Alivi Alisa, Foto: Tanjug/AP

Ahmad Al Alivi Alisa (21), osumnjičeni za napad u supermarketu u Bolderu u Koloradu, u kojem je ubijeno 10 osoba, uključujući mladića srpskog porekla Nevena Stanišića, prvi put se pojavio danas pred sudom, a njegov advokat tražio je zdravstvenu procenu njegovog mentalnog stanja.

Na zahtev advokata osumnjičenog Ketrin Herold naredno saslušanje neće biti zakazano u sledeća dva do tri meseca kako bi se omogućilo odbrani da proceni mentalno zdravlje osumnjičenog i dokaze, koje su prikupili istražitelji.

Osumnjičeni za napad nije govorio tokom kratkog saslušanja, osim što je potvrdno odgovorio kada ga je sudija obavestio da je optužen za ubistvo tokom napada, u kojem je ubijen i jedan policajac, kao i za pokušaj ubistva zbog navodnog pucanja na drugog policajca, koji nije povređen, prenosi Tanjug.

Okružni tužilac Boldera Majkl Doerti rekao je da vlasti planiraju da podignu i dodatne optužbe, ali nije precizirao šta ce one sadržati.

Alisa se nije izjasnio o krivici, a nalazi se u zatvoru, bez prava na kauciju.

Neimenovani zvaničnik policije rekao je za Associated press da je porodica osumnjičenog prenela istražiteljima da veruju da Alisa pati od neke vrste mentalne bolesti.

U međuvremenu, kako prenosi Glas Amerike, porodica ubijenog Nevena Stanišića zahvalila je prijateljima, susedima, svojoj crkvi i lokalnim vlastima, kao i široj srpskoj zajednici u SAD, na podršci i izrazima saučešća.

Saopšteno je da će Stanišić biti sahranjen u subotu, u krugu porodice u Lejkvudu.

Porodica Stanišić je pozvala medije da poštuju njihovu privatnost.

Ispred crkve Svetog Jovana Krstitelja u Lejkvudu ljudi ostavljaju sveće i odaju poštu Stanišiću.

Video: Mesto na kome je ubijen Srbin u Koloradu: Ovo je izjava žene koja je sve videla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oko

    26. mart 2021 | 10:12

    Nije terorista verovatno zato sto nije musliman ccccc

  • Nenad

    26. mart 2021 | 06:26

    Smrtna kazna i onda lezanje do neke 40e..psiholosko ubijanje dok ga ne roknu. A ima sanse da se izvuce na ludilo,jer je stvarno malo haj huj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA