≫ 

Kina predstavila diplomatama istraživanje o poreklu korone: Ekspertski izveštaj se i dalje čeka

U izveštaju AP se navodi da je današnji brifing bio pokušaj da Kina predstavi svoje gledište o izveštaju SZO koji se "zapleo" u diplomatske prepirke

  • 3
Vuhan, SZO, laboratorija u Vuhanu Foto: Tanjug/AP

Kineski zvaničnici predstavili su danas diplomatama istraživanje o poreklu korona virusa uoči objavljivanja dugoočekivanog izveštaja ekspertskog tima Svestke zdravstvene organizacije (SZO).

U izveštaju AP se navodi da je današnji brifing bio pokušaj da Kina predstavi svoje gledište o izveštaju SZO koji se "zapleo" u diplomatske prepirke, jer su SAD i neke druge zemlje postavile pitanje opritiscima koje Kina navodno vrši na ekpertski tim, dok Kina optužuje svoje kritičare da politizuju naučnu studiju.

- Naš zadatak je da demonstriramo otvorenost i transparentnost. Borili smo se protiv pandemije na transparentan način i nemamo šta da krijemo - poručio je Jang Tao, zvaničnik kineskog ministarstva spoljnih poslova.

Nije, međutim, jasno kada će biti objavljen konačni ekspertski izveštaj s obzirom da bi dve strane trebalo da se saglase o sadržaju tog dokumenta.

Nakon iscrpnih rasprava eksperti su glasali o hipotezama na koji je način virus dospeo u Vuhan i saglasili se da je najverovatnije došao preko dva moguća izvora životinjskog porekla i preko smrznute hrane.

Video: Dr Srđa Janković: Korona virus je prirodno evoluirao, nema dokaza da je stvoren u laboratoriji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    26. mart 2021 | 18:30

    Odakle li ovaj Srđa Janković zna da je virus prirodno evoluirao, a ne zna da promeni malo više od dve košulje koje ne skida kada se pojavljuje na televiziji. E, pa Doktore ti to ne znaš nego lupaš! I tvoje zvanje lekara ti nikako ne daje da si u pravu jer sve govori kontra od tvoje tvrdnje. Koliko ti tvrdiš da je prirodan ja toliko tvrdim, da je ciljsnl napravljen i da je u pitanju biološki rat!

  • A.K.

    26. mart 2021 | 18:35

    Hahaha...zna janković da je prirodan po genomu iz virusa, a upravo taj genom izaziva 10-12 bolesti! To priroda ne stvara doktore....u školicu li te tvoju.... Jel bre, ovaj nas izgleda zavitlava!

  • Sale71

    26. mart 2021 | 17:54

    E sada će drug Si Dji da izdeklamuje,a ostali će morati tapšati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA