≫ 

Učenici i nastavnici u Grčkoj moći će u škole samo uz kućni test na kovid

Ovaj program napravljen je da omogući ponovno otvaranje škola, gde se trenutno nastava odvija preko interneta, kao i restorana i neprioritetnih maloprodaja

  • 0
Dete merenje temperature koronavirus škola Foto: Tanjug/AP

Vlasti u Grčkoj saopštile su da će učenici i nastavnici morati da koriste kućne testove za kovid-19 kako bi pohađali nastavu kada se škole ponovo otvore.

Zamenik ministra zdravlja Vasilis Kontozamanis najavio je usvajanje odgovarajuće zakonske regulative u parlamentu kako bi ovakvo testiranje postalo obavezno za prisustvo nastavi u školama, prenosi ANA.

Agencija navodi da je grčka vlada ranije potvrdila da će odobriti distribuciju besplatnih kućnih testova na kovid-19 od sledećeg meseca i da će svaki građanin na osnovu broja svog zdravstvenog osiguranja imati pravo tokom jednog meseca na četiri kućna kompleta za testiranje koji će biti distribuirani preko apoteka.

ANA prenosi da je ovaj program napravljen da omogući ponovno otvaranje škola, gde se trenutno nastava odvija preko interneta, kao i restorana i neprioritetnih maloprodaja, koji su uglavnom zatvoreni od uvođenja strogih mera zaključavanja početkom novembra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA