≫ 

Telo milijardera izvučeno iz olupine, lekari se bore za život jednog putnika: Detalji tragedije

Spasioci se trude da izvuku olupinu kako bi mogli da ustanove kako je došlo do pada. Ostatke helikoptera pokušaće da izvuku pre nego što počne snežna oluja

  • 4
Petr Kellner, helikopter zaleđena Aljaska Foto-ilustracija: Shutterstock

Milijarder Petr Kelner, najbogatiji čovek u Češkoj, a u Srbiji poznat kao vlasnik Telenora, poginuo je u helikopterskoj nesreći na Aljasci.

U nesreći je stradalo još pet osoba, dok se lekari bore za život jednog putnika.

Helikopter je pao u subotu nešto posle 18 časova kod glečera Nik, udaljenom oko 100 kilometara od grada Enkoridža.

Portparolka planinskog kompleksa i ski centra Tordrilo rekla je da je helikopter bio na turi i da su u njemu, osim tri gosta iz kompleksa bila dvojica iskusnih skijaša vodiča i pilot.

Petr Keler Kellner Aljaska Mesto gde je pao helikopter Foto: faa.gov

Spasilačke ekipe uspele su da se probiju do mesta nesreće negde oko 22 sata, nakon što su državne službe dobile dojavu o mogućem padu letelice.

Na licu mesta zatekli su tela Petra Kelnera (56) i njegovog bliskog saradnika Bendžamina Larokaja (50), Gregorija Harmsa (52) iz Kolorada, koji su bili gosti hotela, lokalca Šona Mekmanamija (38) i pilota Zaharija Rasela (33). U olupini su pronašli još jednog muškarca, čiji identitet nije saopšten, i on je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu gde se lekari bore za njegov život.

- On je u kritičnom, ali je u stabilnom stanju. Smešten je u bolnici u Enkoridžu - saopštili su nadležni.

Uzroci nesreće i dalje nisu poznati.

- U pitanju je veoma strm i snego prekriven teren, na severnoj strani reke Nik - naveli su nadležni i dodali da je istraga u toku.

Oni se trude sada da izvuku olupinu kako bi mogli da ustanove kako je došlo do pada. Ostatke helikoptera pokušaće da izvuku pre nego što počne snežna oluja.

Kompleks Tordrilo je luksuzni sportski rizort koji svojim gostima nudi helikopter ski-ture po ceni od 15.000 dolara po osobi. Kako navode mediji, stradali Kelner i njegov saradnik bili su njihovi česti i dragi gosti.

Larokaj je obožavao da snouborduje slobodnim stilom.

Iz Tordrila su saopštili da su šokirani tragedijom i izjavili su saučešće porodicama stradalih.

- Ova vest nas je sve mnogo pogodila. Čitavu zajednicu. Za 17 godina koliko radimo ovo je prvi put da se nešto ovako dogodilo - saopštli su iz rizorta.

U ovom trenutku nije dozvoljeno nadletanje područja gde se nesreća dogodila, kako bi spasioci pokušali da izvuku olupinu.

Iz Kelnerove finansijske grupacije PPF saopštili su da će milijarder biti ispraćen na večni počinak u krugu svoje porodice.

- Iako je njegov radni vek u potpunosti bio obeležen neverovatnom marljivošću i kreativnošću, njegov privatni život pripadao je porodici i deci. Sahrana će se, dakle, održati u uskom porodičnom krugu. Molimo sve, posebno medije, da poštuju privatnost porodice Kelner u ovom teškom trenutku - rekla je portparolka kompanije Jitka Tkadlecova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Helena

    29. mart 2021 | 09:17

    Jao Boze, pa kakav pilot od 33 godine, odakle njemu iksustva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA