≫ 

Šta piše u nacrtu izveštaja SZO: Korona nije potekla iz laboratorije, ovo je izgleda scenario

Još nije poznato da li će izveštaj možda biti menjan pre objavljivanja, ali nalazi koje on sadrži uglavnom su bili očekivani i ostavili su mnoga pitanja bez odgovora

  • 20
Vuhan, SZO, laboratorija u Vuhanu Foto: Tanjug/AP

U zajedničkoj studiji Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i Kine o poreklu kovid-19 navodi se da je prenos virusa sa slepih miševa na ljude preko druge životinje najverovatniji scenario nastanka bolesti i da je propust u laboratoriji krajnje malo verovatan uzrok, prenosi AP nacrt izveštaja u koji je imao uvid.

Agencija navodi da je danas dobila skoro konačnu verziju izveštaja SZO od diplomate sa sedištem u Ženevi koji nije želeo da bude identifikovan jer nije bio ovlašćen da daje informacije pre zvaničnog objavljivanja.

Još nije poznato da li će izveštaj možda biti menjan pre objavljivanja, ali nalazi koje on sadrži uglavnom su bili očekivani i ostavili su mnoga pitanja bez odgovora, prenosi AP.

Tim SZO je u izveštaju predložio dalja istraživanja u svim mogućim pravcima vezano za poreklo korona virusa, osim hipoteze da je on „pobegao“ iz laboratorija.

Istraživači su razmatrali četiri scenarija po redosledu verovatnoće. Zaključili su da je prenos preko druge životinje vrlo verovatan. Ocenili su da je direktno širenje sa slepih miševa na ljude verovatno, a rekli su i da je širenje prehrambenim proizvodima "hladnog lanca“ moguće.

Objavljivanje izveštaja je više puta odlagano, a zvaničnik SZO je rekao krajem prošle nedelje da očekuje da će on biti spreman za puštanje u javnost u narednih nekoliko dana.

Izveštaj se uglavnom zasniva na poseti tima međunarodnih stručnjaka SZO kineskom gradu Vuhanu, u kome je kovid-19 prvi put otkriven, tokom januara i februara prošle godine, navodi agencija.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    29. mart 2021 | 10:43

    Можете се договарати око сценарија колико хоћете Мени је познат Пуштен наравно из лабораторије уваљан да сарсом а онда га подржавате свакодневним запрашивањем бојним отровом сарин од којег се губи мирис и укус СЗО светско зло

  • Ne mislite valjda..

    29. mart 2021 | 11:05

    da će oni koji su namerili pobiti 6/7 čovečanstva, da vam kažu istinu, tj. da su proizveli virus i vakcinu kao biološko oružje. Ali naravno čovečanstvo se deli na one koji misle svojom glavom i sposobni su za dedukciju, i one kojima samo treba reći šta da rade... oni drugopomenuti su već uradili ono što je od njih očekivano, i moraće to isto ponavljati dva puta godišnje, jer pošast neće nestati dok se stanovništvo na Planeti značajno ne reducira. To je osnovna ideja Plademije - depopulacija.

  • Lord

    29. mart 2021 | 10:36

    Sve u svemu nemaju pojma,a ionako im malo ko veruje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA